REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

OCEAN48 před Vánocemi expanduje do Prahy i dalších velkých měst. V Brně bude opět k dispozici populární FishDrive

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brno, 28. listopadu 2019 – Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. Společnost OCEAN48 specializující se na dovoz ryb z přímořských destinací otevře v předvánočním období ve velkých městech více než třicet stánků s bezkonkurenčním výběrem. V Brně budou moci zákazníci využít službu FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta.


Touha po mořských rybách na štědrovečerním stole stále roste. I proto se OCEAN48 rozhodl v roce 2019 otevřít třicet dva stánků, kde si zákazníci budou moci zakoupit kromě tradičního kapra například lososa, halibuta, okouna či tresku. Více než deset stánků bude nově otevřeno v Praze, dočkají se ale i obyvatelé Brna, Pardubic, Hradce Králové, Olomouce, Ostravy a Jihlavy. Na vybraných místech budou otevřeny od 20. do 23. prosince.

 

 

„V posledních letech zaznamenáváme velkou touhu Čechů po experimentech. Kapr, kterého speciálně upravujeme ve formě filetů bez kostí, samozřejmě nesmí v naší nabídce chybět, ale například losos jej v popularitě rychle dohání. Stále častěji si u nás lidé vybírají i speciality, jež nejsou v České republice zcela běžné. Ale takový halibut, mořský vlk nebo okoun jsou vynikající ryby a z posledních let je zřejmé, že jejich delikátní chuť oceňují i naši zákazníci,“ přibližuje Martin Baráček, prokurista společnosti OCEAN48.

 

V Brně, Hradci Králové a Olomouci lze zboží objednat v rezervačním systému s předstihem

Zákazníci ve městech, kde má OCEAN48 své kamenné prodejny, si mohou již nyní objednat ryby v rezervačním systému. Nakupující si jednoduše zvolí množství ryb, které si chce objednat, vybere si z poboček v Brně, Hradci Králové a Olomouci a zvolí datum, kdy si objednávku vyzvedne.

„Víme, že předvánoční čas je velmi drahý a každý jej raději tráví v klidu s rodinou. Poznáváme to i na číslech. Už v roce 2017 byl zájem o naše produkty přes rezervační systém o třicet procent vyšší než v roce 2016. Loni jsme skrze registrace prodali ještě o padesát procent více ryb než v roce 2017 a letos očekáváme opět zhruba padesátiprocentní nárůst oproti předchozímu roku,“ vypočítává Baráček.

 

FishDrive jako služba, která nemá v České republice obdoby

Specifickou rezervaci mohou letos opět využít Brňané. Jde o službu, díky které si zákazník objedná zdarma libovolné množství rybích produktů a vyzvedne si jej 22. nebo 23. prosince na parkovišti u fotbalového stadionu Za Lužánkami, blízko Boby centra. Hlavní devizou je ale samotné vyzvednutí. Zákazník nečeká ve frontě, nemusí dokonce vystoupit ani ze svého vozu. Stačí stáhnout okénko a připravenou objednávku mu předá prodavač OCEAN48.

„FishDrive spouštíme letos už popáté. Když jsme v roce 2015 poprvé stáli před Štědrým dnem u stadionu Za Lužánkami, netušili jsme, že si tato naše služba získá tak velkou oblibu,“ přibližuje začátky služby FishDrive Baráček a dodává: „Naše letošní vánoční kampaň nese název Antistresový vánoční kapr. A právě díky službě FishDrive nemusí být zákazník ve stresu z dlouhých front, vše zvládne v řádu minut, stačí zastavit a my mu okamžitě předáme objednané zboží.“

Z loňských dat vyplývá, že Brňané nedají na tradičního kapra dopustit, avšak losos, který je v OCEAN48 prodáván ve třech různých variantách, se na štědrovečerním stole objevuje čím dál častěji. „V řeči čísel to znamená, že vloni jsme v prosinci prodali zhruba šest tun produktů z kapra, a dokonce osm tun produktů z lososa. Díky obrovskému zájmu o tuto jemnou mořskou rybu jsme schopni garantovat, že stáří žádného čerstvě nafiletovaného lososa, kterého zákazníkům prodáme, nebude více než dvacet hodin,“ uzavírá Baráček.

Odkaz na rezervační systém OCEAN48 naleznete zde.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vhodné potraviny využívané při dietě

Článek pana Jaroslava Vašáka. Potraviny, které vám umožní snížit váhu. Víte které suroviny jsou pro dietu ty nejvhodnější? Tak například artyčoky, avokáda, čekanky, datle, fazolové lusky, grapefruity… Ano, ať už držíte jakoukoliv dietu, je třeba, při přípravě dietních pokrmů, vybrat ty potraviny, po kterých se hubne.

číst dále ...

Jarní detox chutně a zdravě? Vyzkoušejte recepty z rostlinné stravy

S příchodem jara je v posledních letech čím dál populárnější dopřávat si takzvaný jarní detox organismu. Metod, jak ho docílit, je celá řada. Ideální je zvolit takovou cestu, kterou si neublížíme a bude nám příjemná i dlouhodoběji. Jedině tak totiž svému tělu dopřejeme skutečně to, co po zimě potřebuje. V žádném případě není nutné držet úplný půst, popíjet jen ovocné šťávy nebo třeba několik dnů po sobě jíst stejné jídlo. Bohatě stačí jídelníček s příchodem jara vhodně odlehčit a dopřát si na vitamíny bohatou rostlinnou stravu. Chcete-li letos očistu těla zkusit s chutí, rozumem a pestrou chutnou stravou, nechte se inspirovat recepty na chutné jarní menu od České veganské společnosti.

číst dále ...

Odlehčená oblíbená jídla, která potěší celou rodinu

Přemýšlíte, jak překvapit a hlavně nasytit vaše strávníky? Pořád probíráte nové recepty? Už nehledejte a vyzkoušejte osvědčené klasiky, ale nově s kuřecím mletým masem. Mleté maso je velmi univerzální a skvěle nahradí vepřové a hovězí maso. Zároveň je lehce stravitelné a bohaté na řadu potřebných vitamínů a podporuje nárůst a regeneraci svalové hmoty. Připravte si doma mini burgery, kuřecí tatarák, knedlíčky do polévky, sekanou, karbanátky nebo se inspirujte světovými hity jako jsou špagety bolognese, skotská vejce nebo chilli con carne. S novinkou Kuřecím steakem bez kůže mletým od Drůbežářského závodu Klatovy s 99% podílem masa vykouzlíte výtečnou hostinu na všechny způsoby.

číst dále ...

Zažeňte únorovou únavu pomocí těchto receptů

V druhém letošním měsíci potřebujeme doplnit síly po dlouhé zimě a temných dnech. Čím si tedy podmaní únor naše chuťové pohárky? Ideálně něčím zemitým a hutnějším, ale zároveň dobře stravitelným. Pojítkem všech našich receptů jsou proto zelenina a ovoce doplněné o vydatnější suroviny, jako je tvaroh, zvěřina, sýr nebo smetana. Čeká na vás polévka z pečené cibule, jelení hřbet s restovanou zeleninou, pečená mrkev s tvarohem a jako dezert jablečné řezy se zakysanou smetanou. Díky čemu budou vaše pokrmy dokonalé? Především díky tomu, že přemýšlíte o výběru surovin a kupujete ty kvalitní, což na ně prozradí mj. také značky kvality potravin na jejich obalech. Jedná se např. o Klasu nebo Regionální potravinu.

číst dále ...

Zkroťte chutě na sladké, aneb 5 tipů ke sladkému životu bez cukru

V posledních letech se stal cukr v očích nás, spotřebitelů, stále více hlídanou surovinou. Na tento trend tak začali reagovat i výrobci, jenž chtějí svým zákazníkům poskytnout oblíbené produkty v alternativě bez bílého cukru. Sladké chuti se přitom nemusíme vyhýbat úplně, stačí sáhnout po produktech, za jejichž sladkou chutí stojí například ovoce, nebo přírodní sladidla, jako třeba čekanka. Jak zkrotit chutě, když se dožadují většího množství sladkostí, než tělo potřebuje?

číst dále ...

Svačinové pomazánky, TOP výběr těch nejlepších receptů z databáze kuchařky ReceptyOnLine.cz

Jednoduché recepty na úžasné pomazánky servírované jen tak, namazané na pečivu. Některé se dají používat i jako dipy, k namáčení krekrů či kousků zeleniny, jiné lze využít i na potření chlebíčků, či kanapek. Ovšem především je využijeme na přípravu chutných svačinek do školy, práce či na výlet. V tomto výběru svačinových pomazánek najdete 24 vyzkoušených receptů!

číst dále ...

Nealko koktejlová inspirace na druhou polovinu únorové výzvy

Polovina Suchého února je za námi a možná už vás přepadá chuť na některý z oblíbených míchaných drinků. Dobrou zprávou je, že si jejich lahodnou chuť můžete užít, aniž byste svůj únorový závazek porušili. S nealkoholickými šumivými víny Bohemia Sekt a sirupy Monin vás čeká dokonalá nealko-koktejlová paleta chutí, vůní a barev. Který z následujících drinků vás láká vyzkoušet jako první?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy