REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nový trend: rybí olej proniká do moderní kuchyně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Když se řekne rybí olej, většině z nás se kromě pozitivního vlivu na organismus vybaví také zkazky našich babiček o tom, jak jej povinně dostávaly ve škole. Jenže od té doby se hodně změnilo. Moderní rybí olej už dávno nemá onu nepříjemnou chuť a vůni, navíc se vyrábí s různými příchutěmi, v kapslích nebo dokonce jako oblíbené dětské želé bonbóny. V severských zemích jej lidé používají celý rok – především kvůli obsahu omega 3 mastných kyselin, vitamínů A, D a E a jejich pozitivnímu vlivu na náš organismus.


Nenasycené omega 3 mastné kyseliny si naše tělo neumí vytvořit samo, ale pro naše tělo jsou důležité. Najdeme je kromě jiného právě v rybách. Je všeobecně známo, že národy konzumující hodně ryb, a tedy také omega 3 mastných kyselin, jako Japonci nebo Eskymáci, mají nízký výskyt kardiovaskulárních chorob. A v zemi uprostřed kontinentu, bez moře, je rybí olej ideálním způsobem, jak získat nenasycené omega 3 mastné kyseliny v potřebném množství.  

 

V minulosti užívání rybího oleje nemělo příliš velký úspěch zejména kvůli chuti. Dnes je ale situace úplně jiná. Norská značka Möller’s s více než 160letou tradicí nabízí produkty, které jsou každoročně oceňované za svoji chuť Mezinárodním institutem chuti a kvality v Bruselu (ITQI). Kromě klasické neochucené varianty nabízí také verze s příchutí citronu či ovoce. Pokud se však obáváte přímé konzumace, můžete oleje použít třeba do salátů nebo smoothies. Na trhu jsou i kapsle a velký úspěch u dětí slaví želé bonbony ve tvaru rybiček.

„Doba se mění a v moderní kuchyni začínáme používat různé druhy olejů, jako třeba lněný, avokádový nebo dýňový. Rybí olej patří k tomu nejzdravějšímu a lze jej také použít pro přípravu některých jídel. Trend čím dál častějšího využití nejen pro přímou konzumaci ale také pro přípravu moderních a zdravých jídel potvrzují i naši spotřebitelé: právě ochucené oleje jsou jednička v oblibě. Třeba citronový se výborně hodí do salátů nebo polévek, ovocný zase do smoothies,“ vysvětluje produktová manažerka značky Möller´s Tereza Kušková a dodává: „Inspirativní sbírku oblíbených receptů členů týmu společnosti Möller´s najdete třeba pod tímto odkazem”.

Rybí oleje Möller’s obsahují kromě mastných kyselin také vitamíny A, D a E. Ty přispívají k normální činnosti mozku a schopnosti soustředit se, normální činnosti srdce, imunitního systému a k ochranně buněk před oxidativním stresem.

 

Na trhu již více než 160 let

Norská značka Möller´s je na trhu rybích olejů lídrem. Její historie začala už v roce 1854, kdy lékárník Peter Joachim Möller vyvinul první „lékařský rybí olej“. Používal jen čerstvé suroviny a olej z tresčích jater extrahoval párou. V jeho tradici i dnes Möller´s pokračuje. Olej se vyrábí výhradně z volně žijících arktických tresek lovených udržitelným způsobem v okolí Lofotských ostrovů. Důkazem kvality je třeba pravidelné ocenění za výjimečnou chuť od Mezinárodního institutu chuti a kvality v Bruselu.

 

Rybí olej, který vám bude opravdu chutnat

Víte, že historky našich babiček o rybím tuku a jeho chuti už dávno neplatí? Nejen, že v moderních olejích rybí chuť téměř neucítíte, ale norská značka Möller’s jde ještě dál. Nabízí také varianty s citronovou a ovocnou příchutí. Rybí oleje Möller’s jsou doplňkem stravy, který ve Skandinávii lidé užívají pravidelně a celoročně. Obsahují totiž přírodní kyselinu Omega 3 z tresčích jater i vitamíny A, D a E. Podporují činnosti mozku a soustředěnost, činnost srdce, imunitní systém a také pomáhají našim buňkám v ochraně před oxidativním stresem. Pokud i tak máte obavy z chuti rybího oleje, zkuste jej přidat do jídel. Je skvělý třeba do polévky, ten citronový zase do salátu či smoothie. Tekutý rybí olej koupíte v lékárnách v čistém provedení nebo s příchutěmi. Můžete ho najít i v kapslích a pro děti je k dispozici v podobě malinových želé rybiček.

Doporučená cena 349,- Kč, k dostání v lékárnách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Inspirace na zpracování a uchování zeleninové úrody

Období zpracování úrody je tady, nemusíte se ale omezovat pouze na zpracování ovoce a výrobu džemů. Když má sezónu vaše oblíbená zelenina a všude je jí dostatek za dobrou cenu, využijte toho. Ať už máte plody z vlastní zahrádky, nebo si je koupíte na trhu, je to chytrý způsob, jak si zajistit zdroj zeleniny v zimních měsících. Jak na to vám poradí lektorka zdravého vaření Ing. Kamila Metzová.

číst dále ...

Houbaři mají žně

Letošní sezóna hub, díky srážkám a teplým nocím je o měsíc posunutá. Bližším nahlédnutí do našich lesů tak zjistíte, že houbaři z většiny území ČR nosí plné koše. Nejlépe jsou na tom houbaři v okolí Brna a Zlína, kde byly opravdu nadprůměrné srážky. Úlovky ale nosí houbaři i z Jižních Čech, místy rostou také v Severních Čechách, Středních Čechách a v Západních Čechách, slabší je zatím například růst hub v Pardubickém kraji.

číst dále ...

Červený poklad aneb jahody hlavní hvězdou našich kuchyní

Jahody jsou bezesporu jedním z nejvíce očekávaných letních plodů. Jejich sladká chuť a šťavnatá textura si nás podmanily. Když přijde sezóna jahod, stává se tento červený poklad hlavní hvězdou našich kuchyní. Voňavé a šťavnaté jahody jako ze zahrádky si můžete nakoupit v PENNY nebo vyrazit s dětma na samosběr. Výlety na jahodové farmy nejsou jen možností, jak si přinést domů čerstvé a chutné plody, ale také příležitostí strávit čas s rodinou a přáteli. Samosběr umožňuje vychutnat si čerstvé jahody přímo z keříků a zároveň podporovat místní farmáře. Děti milují běhat mezi řádky jahod a hledat ty nejčervenější a nejzralejší plody. Pro dospělé je to zase skvělý způsob, jak se na chvíli odpojit od každodenního shonu a užít si chvíle na čerstvém vzduchu.

číst dále ...

Skvělá italská pizza v domácích podmínkách? Jde to – klíčem je mouka, vysoká teplota v troubě a ingredience bez kompromisů

Když se řekne pizza, mnohým z nás se pravděpodobně vybaví vůně čerstvě upečeného křupavého těsta, lahodná rajčatová omáčka a bohatá vrstva rozpuštěného sýra. Tento kulinářský skvost, který se zrodil v Itálii, si získal srdce gurmánů po celém světě. A co když vám řekneme, že tajemství dokonalé domácí pizzy není jen v Itálii, ale i ve vašich rukou a ve správné volbě ingrediencí?

číst dále ...

Kroketový minifestival osloví vegetariány i masožravce

Kulaté, šišaté nebo oválné – takové mohou být krokety. Mohou se lišit tvarem, ale i náplní. To, že krokety nemusí být jen přílohou k masu, ale plnohodnotné jídlo, vám dokáží v restauraci Brambory na Pankráci, kam můžete vyrazit ochutnat krokety plněné syrečky, trhaným hovězím masem, buvolí mozzarellou nebo cheddarem. Když se řeknou krokety, mnohým se jistě vybaví bramborové kuličky s křupavou kůrčičkou na povrchu, které jsou oblíbené jako příloha k masu s omáčkou. Ostatně takhle je miloval už sám Král Slunce, Ludvík XIV. Původem tedy krokety pochází z Francie, ale postupně si získaly popularitu po celém světě.

číst dále ...

Ozvláštněte si letní grilování s recepty na oblíbený burger nebo hot dog – trochu jinak!

Pokud jste fanouškem grilování tak jistě víte, co všechno je potřeba pro dokonalý gurmánský zážitek zajistit! Nejde jen o značku grilu a grilovací um kuchaře, protože výslednou chuť a neopakovatelný zážitek z jídla, tvoří právě kvalitní suroviny.  Ty není tak jednoduché v dnešní době vybrat, proto je dobré se inspirovat spolehlivými značkami jako je např. Drůbežářský závod Klatovy. Pohostit nejbližší a připravit jim společně strávený čas plný pohody s gurmánským zážitkem navíc je snad snem každého kuchaře. V teplém počasí potěší lehké pokrmy a jednoduché chutě. 

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.