REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

NOVINKY: Bujóny čtyř chutí jako základ dobrého jídla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Rady a tipy profesionálůVývar je základem mnoha pokrmů, jelikož dodává každému jídlu výraznější a plnější chuť. Pokud nemáte čas na přípravu domácího vývaru, nebo ho do receptu potřebujete jen trochu, nezoufejte. Vitana přichází s novými bujóny s vylepšenou recepturou, připravenou na míru českým jídlům a chutím. Za výbornou chuť výrobků společnost ručí, může se totiž pochlubit oceněním Nejdůvěryhodnější značka v kategorii bujóny a dehydratované potraviny.


Kromě tradičních oblíbených chutí, jako jsou hovězí a slepičí, můžete do svých jídel použít i zeleninový či houbový bujón Vitana. Výrobky s novou recepturou dodají pokrmům extra bohatou chuť. A nemusí jít pouze o polévky či omáčky. Bujón vylepší  jak zeleninové přílohy, tak pečená masa či pravé italské rizoto. Světoví šéfkuchaři vývar zařazují téměř do všech pokrmů. Podtrhují jim přirozenou chuť ingrediencí a jídla tak nepotřebují další složité dochucování. Použití správného bujónu tedy zajistí úspěch každého vaření.

A v jakých pokrmech budete bujón potřebovat?

 

Jednoduché recepty, kterým bujóny Vitana dodají extra šmrns

Hovězí guláš

Obtížnost: snadné, Počet porcí: 4, Délka přípravy: 20 min + cca 120 min vaření

Potřebné suroviny:

  • hovězí kližka 600 g
  • cibule 3 ks
  • kmín 1 lžička
  • majoránka Vitana 1 lžička
  • stroužek česneku 1 kus
  • paprika sladká mletá Vitana 1 lžička
  • sůl 1 lžička
  • hovězí bujón Vitana 2 kostky na vývar z 1,5 l vody
  • jíška dle potřeby

Příprava

Maso nakrájejte na kostičky a jemně osolte. V hrnci dozlatova orestujte nadrobno pokrájenou cibuli s česnekem a přidejte připravené maso. Poté vše posypte paprikou a kmínem, promíchejte a opražte. Vedle přidejte do 1,5 l vroucí vody dvě kostky hovězího bujónu Vitana. Připravený vývar přilijte do hrnce s masem a na mírném ohni vše vařte, dokud maso nezměkne (asi 2 hodiny). Dle potřeby dolévejte vodu. Nakonec dle vlastní chuti můžete guláš zahustit jíškou.

 

PR - Rady a tipy profesionálů

 

Houbová polévka s bramborami

Obtížnost: snadné, Počet porcí: 6, Délka přípravy: 30 min

Potřebné suroviny:

  • voda 1,5 l
  • houbový bujón Vitana 2 kostky
  • stroužky česneku 3 ks
  • žampiony 10 ks
  • brambory 3 ks
  • majoránka Vitana 1 lžička
  • petrželka na posypání 1 lžička
  • sůl 1 lžička
  • jíška dle potřeby

Příprava

Do vody dejte vařit brambory nakrájené na kostičky, žampiony nakrájené na plátky a Houbový bujón Vitana. Když je vše měkké, přidejte prolisovaný česnek, trochu majoránky a vše chvíli povařte. Následně pokrm dosolte dle chuti a můžete zahustit jíškou. Houbovou polévku servírujete nejlépe posypanou petrželkou.

 

PR - Rady a tipy profesionálů

 

NOVÉ PŘÍCHUŤOVÉ BUJÓNY VITANA:

PR - Rady a tipy profesionálůPR - Rady a tipy profesionálů

PR - Rady a tipy profesionálPR - Rady a tipy profesionálů

Cena – 23,90 Kč

 

Zdroj: Vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy