Vývar je základem mnoha pokrmů, jelikož dodává každému jídlu výraznější a plnější chuť. Pokud nemáte čas na přípravu domácího vývaru, nebo ho do receptu potřebujete jen trochu, nezoufejte. Vitana přichází s novými bujóny s vylepšenou recepturou, připravenou na míru českým jídlům a chutím. Za výbornou chuť výrobků společnost ručí, může se totiž pochlubit oceněním Nejdůvěryhodnější značka v kategorii bujóny a dehydratované potraviny.
Kromě tradičních oblíbených chutí, jako jsou hovězí a slepičí, můžete do svých jídel použít i zeleninový či houbový bujón Vitana. Výrobky s novou recepturou dodají pokrmům extra bohatou chuť. A nemusí jít pouze o polévky či omáčky. Bujón vylepší jak zeleninové přílohy, tak pečená masa či pravé italské rizoto. Světoví šéfkuchaři vývar zařazují téměř do všech pokrmů. Podtrhují jim přirozenou chuť ingrediencí a jídla tak nepotřebují další složité dochucování. Použití správného bujónu tedy zajistí úspěch každého vaření.
A v jakých pokrmech budete bujón potřebovat?
Jednoduché recepty, kterým bujóny Vitana dodají extra šmrns
Hovězí guláš
Obtížnost: snadné, Počet porcí: 4, Délka přípravy: 20 min + cca 120 min vaření
Potřebné suroviny:
- hovězí kližka 600 g
- cibule 3 ks
- kmín 1 lžička
- majoránka Vitana 1 lžička
- stroužek česneku 1 kus
- paprika sladká mletá Vitana 1 lžička
- sůl 1 lžička
- hovězí bujón Vitana 2 kostky na vývar z 1,5 l vody
- jíška dle potřeby
Příprava
Maso nakrájejte na kostičky a jemně osolte. V hrnci dozlatova orestujte nadrobno pokrájenou cibuli s česnekem a přidejte připravené maso. Poté vše posypte paprikou a kmínem, promíchejte a opražte. Vedle přidejte do 1,5 l vroucí vody dvě kostky hovězího bujónu Vitana. Připravený vývar přilijte do hrnce s masem a na mírném ohni vše vařte, dokud maso nezměkne (asi 2 hodiny). Dle potřeby dolévejte vodu. Nakonec dle vlastní chuti můžete guláš zahustit jíškou.
Houbová polévka s bramborami
Obtížnost: snadné, Počet porcí: 6, Délka přípravy: 30 min
Potřebné suroviny:
- voda 1,5 l
- houbový bujón Vitana 2 kostky
- stroužky česneku 3 ks
- žampiony 10 ks
- brambory 3 ks
- majoránka Vitana 1 lžička
- petrželka na posypání 1 lžička
- sůl 1 lžička
- jíška dle potřeby
Příprava
Do vody dejte vařit brambory nakrájené na kostičky, žampiony nakrájené na plátky a Houbový bujón Vitana. Když je vše měkké, přidejte prolisovaný česnek, trochu majoránky a vše chvíli povařte. Následně pokrm dosolte dle chuti a můžete zahustit jíškou. Houbovou polévku servírujete nejlépe posypanou petrželkou.
NOVÉ PŘÍCHUŤOVÉ BUJÓNY VITANA:
Cena – 23,90 Kč
Zdroj: Vitana.cz