REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

NOVINKY: Bujóny čtyř chutí jako základ dobrého jídla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Rady a tipy profesionálůVývar je základem mnoha pokrmů, jelikož dodává každému jídlu výraznější a plnější chuť. Pokud nemáte čas na přípravu domácího vývaru, nebo ho do receptu potřebujete jen trochu, nezoufejte. Vitana přichází s novými bujóny s vylepšenou recepturou, připravenou na míru českým jídlům a chutím. Za výbornou chuť výrobků společnost ručí, může se totiž pochlubit oceněním Nejdůvěryhodnější značka v kategorii bujóny a dehydratované potraviny.


Kromě tradičních oblíbených chutí, jako jsou hovězí a slepičí, můžete do svých jídel použít i zeleninový či houbový bujón Vitana. Výrobky s novou recepturou dodají pokrmům extra bohatou chuť. A nemusí jít pouze o polévky či omáčky. Bujón vylepší  jak zeleninové přílohy, tak pečená masa či pravé italské rizoto. Světoví šéfkuchaři vývar zařazují téměř do všech pokrmů. Podtrhují jim přirozenou chuť ingrediencí a jídla tak nepotřebují další složité dochucování. Použití správného bujónu tedy zajistí úspěch každého vaření.

A v jakých pokrmech budete bujón potřebovat?

 

Jednoduché recepty, kterým bujóny Vitana dodají extra šmrns

Hovězí guláš

Obtížnost: snadné, Počet porcí: 4, Délka přípravy: 20 min + cca 120 min vaření

Potřebné suroviny:

  • hovězí kližka 600 g
  • cibule 3 ks
  • kmín 1 lžička
  • majoránka Vitana 1 lžička
  • stroužek česneku 1 kus
  • paprika sladká mletá Vitana 1 lžička
  • sůl 1 lžička
  • hovězí bujón Vitana 2 kostky na vývar z 1,5 l vody
  • jíška dle potřeby

Příprava

Maso nakrájejte na kostičky a jemně osolte. V hrnci dozlatova orestujte nadrobno pokrájenou cibuli s česnekem a přidejte připravené maso. Poté vše posypte paprikou a kmínem, promíchejte a opražte. Vedle přidejte do 1,5 l vroucí vody dvě kostky hovězího bujónu Vitana. Připravený vývar přilijte do hrnce s masem a na mírném ohni vše vařte, dokud maso nezměkne (asi 2 hodiny). Dle potřeby dolévejte vodu. Nakonec dle vlastní chuti můžete guláš zahustit jíškou.

 

PR - Rady a tipy profesionálů

 

Houbová polévka s bramborami

Obtížnost: snadné, Počet porcí: 6, Délka přípravy: 30 min

Potřebné suroviny:

  • voda 1,5 l
  • houbový bujón Vitana 2 kostky
  • stroužky česneku 3 ks
  • žampiony 10 ks
  • brambory 3 ks
  • majoránka Vitana 1 lžička
  • petrželka na posypání 1 lžička
  • sůl 1 lžička
  • jíška dle potřeby

Příprava

Do vody dejte vařit brambory nakrájené na kostičky, žampiony nakrájené na plátky a Houbový bujón Vitana. Když je vše měkké, přidejte prolisovaný česnek, trochu majoránky a vše chvíli povařte. Následně pokrm dosolte dle chuti a můžete zahustit jíškou. Houbovou polévku servírujete nejlépe posypanou petrželkou.

 

PR - Rady a tipy profesionálů

 

NOVÉ PŘÍCHUŤOVÉ BUJÓNY VITANA:

PR - Rady a tipy profesionálůPR - Rady a tipy profesionálů

PR - Rady a tipy profesionálPR - Rady a tipy profesionálů

Cena – 23,90 Kč

 

Zdroj: Vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy