REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

NOVINKY: Bujóny čtyř chutí jako základ dobrého jídla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Rady a tipy profesionálůVývar je základem mnoha pokrmů, jelikož dodává každému jídlu výraznější a plnější chuť. Pokud nemáte čas na přípravu domácího vývaru, nebo ho do receptu potřebujete jen trochu, nezoufejte. Vitana přichází s novými bujóny s vylepšenou recepturou, připravenou na míru českým jídlům a chutím. Za výbornou chuť výrobků společnost ručí, může se totiž pochlubit oceněním Nejdůvěryhodnější značka v kategorii bujóny a dehydratované potraviny.


Kromě tradičních oblíbených chutí, jako jsou hovězí a slepičí, můžete do svých jídel použít i zeleninový či houbový bujón Vitana. Výrobky s novou recepturou dodají pokrmům extra bohatou chuť. A nemusí jít pouze o polévky či omáčky. Bujón vylepší  jak zeleninové přílohy, tak pečená masa či pravé italské rizoto. Světoví šéfkuchaři vývar zařazují téměř do všech pokrmů. Podtrhují jim přirozenou chuť ingrediencí a jídla tak nepotřebují další složité dochucování. Použití správného bujónu tedy zajistí úspěch každého vaření.

A v jakých pokrmech budete bujón potřebovat?

 

Jednoduché recepty, kterým bujóny Vitana dodají extra šmrns

Hovězí guláš

Obtížnost: snadné, Počet porcí: 4, Délka přípravy: 20 min + cca 120 min vaření

Potřebné suroviny:

  • hovězí kližka 600 g
  • cibule 3 ks
  • kmín 1 lžička
  • majoránka Vitana 1 lžička
  • stroužek česneku 1 kus
  • paprika sladká mletá Vitana 1 lžička
  • sůl 1 lžička
  • hovězí bujón Vitana 2 kostky na vývar z 1,5 l vody
  • jíška dle potřeby

Příprava

Maso nakrájejte na kostičky a jemně osolte. V hrnci dozlatova orestujte nadrobno pokrájenou cibuli s česnekem a přidejte připravené maso. Poté vše posypte paprikou a kmínem, promíchejte a opražte. Vedle přidejte do 1,5 l vroucí vody dvě kostky hovězího bujónu Vitana. Připravený vývar přilijte do hrnce s masem a na mírném ohni vše vařte, dokud maso nezměkne (asi 2 hodiny). Dle potřeby dolévejte vodu. Nakonec dle vlastní chuti můžete guláš zahustit jíškou.

 

PR - Rady a tipy profesionálů

 

Houbová polévka s bramborami

Obtížnost: snadné, Počet porcí: 6, Délka přípravy: 30 min

Potřebné suroviny:

  • voda 1,5 l
  • houbový bujón Vitana 2 kostky
  • stroužky česneku 3 ks
  • žampiony 10 ks
  • brambory 3 ks
  • majoránka Vitana 1 lžička
  • petrželka na posypání 1 lžička
  • sůl 1 lžička
  • jíška dle potřeby

Příprava

Do vody dejte vařit brambory nakrájené na kostičky, žampiony nakrájené na plátky a Houbový bujón Vitana. Když je vše měkké, přidejte prolisovaný česnek, trochu majoránky a vše chvíli povařte. Následně pokrm dosolte dle chuti a můžete zahustit jíškou. Houbovou polévku servírujete nejlépe posypanou petrželkou.

 

PR - Rady a tipy profesionálů

 

NOVÉ PŘÍCHUŤOVÉ BUJÓNY VITANA:

PR - Rady a tipy profesionálůPR - Rady a tipy profesionálů

PR - Rady a tipy profesionálPR - Rady a tipy profesionálů

Cena – 23,90 Kč

 

Zdroj: Vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger – steakových partií masa existuje několik, a ne každý se hodí na vše. Kritérií, podle kterých vybírat, je nepřeberné množství. Pokud si budete chtít při prvních jarních grilovačkách připravit lahodný steak, měli byste zvolit opravdu pěkně vyzrálý kus masa. Nezapomínejte, že s čím kvalitnějšími ingrediencemi pracujete, o to lepší bude výsledek.

číst dále ...

Ořechové krémy jako součást zdravého jídelníčku: Jak poznat ten kvalitní?

Když se řekne oříškový krém, spousta z nás si s ním spojuje mlsání, a proto se mylně domníváme, že bychom se mu měli spíše vyhýbat. Přitom pokud si vyberete kvalitní ořechové máslo a dáte si pozor na množství, přinese vám i řadu benefitů.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Lahodný kozí sýr, jak ho neznáte. Připravte si lehký jarní oběd, který vás zasytí

Teplejší počasí si žádá odlehčené pokrmy. Pokud patříte k těm, které salát nezasytí, zkuste si ho trošku vylepšit a doplnit o kvalitní kozí sýr. Dodá jídlům nezvyklé lahodnou příchuť, a navíc ho ocení i ti, kteří si třeba kravskou verzi dopřát nemohou. Rozhodně se nehodí jen do salátů, vynikající je také na grilu.

číst dále ...

Svátky jara jinak aneb chutné velikonoční recepty nejen pro vegany

Svátky jara už jsou téměř za dveřmi a vy pomalu začínáte přemýšlet nad tím, čím letos ozvláštníte sváteční tabuli? Nebojte se experimentovat, zatímco na Vánoce bývá menu zpravidla téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Potřebnou inspiraci najdete v receptech na chutné velikonoční menu od České veganské společnosti, které milé překvapí i zapřisáhlé masožravce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy