REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nový kulinářský pořad na TV Prima s názvem “Karolína, domácí kuchařka”

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prima TVPrima dnes představila vášnivou kuchařku, pracující matku tří dětí, sběratelku zapomenutých receptů, kritičku restaurací, muzikantku a lifestylová novinářku paní Karolínu Kamberskou. Karolínu baví domácí vaření pro její rodinu, není však profesionální kuchařkou, přesto mistrně ovládá jednoduché, leč kvalitní domácí vaření. A hlavně, vaří s láskou!


Její Domácí kuchařka – recepty pro každou příležitost, pro všechny situace, které běžný život přináší, je inspirací, ale má v tomto pořadu dvojí význam. Tou je jak Karolína, ale i samotná kniha „receptů pro každou příležitost“. „Do té si stále vpisuji nové recepty, doplňuju a opravuju recepty stávající, vystřihuju, fotím, opisuju a sbírám zajímavé recepty. Zkouším nové suroviny a postupy, učím se od zkušenějších, nechávám se inspirovat tak, abych měla recept pro každou příležitost. Tedy abych byla připravena na všemožné situace, které život pracující moderní matky s více dětmi přináší, abych za každých podmínek byla schopna svým blízkým vždy připravit dobré kvalitní a zajímavé jídlo.“ … říká paní Karolína.

 

PR-TV Prima

 

Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. Karolína vaří z běžných a dostupných surovin – tzn., jsou dostupné cenově a jsou i snadno k sehnání pro běžného diváka, vaří rychle, prakticky, zdravě a s nápadem.

Pořad přináší divákům inspiraci, užitečné nápady, praktické rady a kuchařské techniky, objevuje i opomíjené nebo tradiční a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má určité širší téma, na které jsou navázány jednotlivé recepty.

Témata jednotlivých dílů:

  • 27.9. Čerstvé suroviny (suroviny ze zahrady, od sousedů, z farmářských trhů)
  • 4.10. Rodinné stříbro (recepty babiček…)
  • 11.10. Pro muže a děti (otec má jiné chutě než malé děti, jak na to?)
  • 18.10. Bleskovky (po náročném pracovním dni)
  • 25.10. Lepší než fotky (recepty z dovolené, ty pravé vzpomínky)
  • 1.11. Nestihla jsem nakoupit (recept alá co dům dal)
  • 8.11. Vůně podzimu (vaření se sezonními surovinami)
  • 15.11. Víkendová návštěva (mlsná návštěva)
  • 22.11. Cool kuchyně (jídla pro huberťáky)
  • 29.11. Všechno sníme (dvě mouchy jednou ranou, vaříme beze zbytku)
  • 6.12. Rychle a úsporně (není času ani peněz nazbyt)
  • 13.12. Dárky od sporáku (jedlé dárky pro kamarády a rodinu)
  • 20.12. Vánoce (vánoční menu podle Karolíny)

Zdroj: Text i foto: TV Prima

 

Vybrané recepty paní Karolíny:

Plněná jablka Tufahija

Špenátové noky s ementálem a omáčkou z čerstvých rajčat

Švestkové čatní II.

Bramborovo-mrkvová mačkanice

Uzená pečeně se sladkokyselou krustou s kapustičkami, medem a hořčicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Sezóna zavařování v plném proudu – připravte si lahodné pochoutky, které vás dostanou

Sluníčko konečně dopeklo zeleninu a vy si lámete hlavu nad tím, jak zpracovat bohatou a čerstvou úrodu? Nebo si zkrátka jen chcete užít sezónní suroviny v období jejich přirozené zralosti naplno? Schovejte si kousek léta do sklenice – pusťte se do zavařování! Uvidíte, že takto zpracované dobroty vám během chladnějších měsíců přijdou vhod a pochutná si na nich celá rodina.

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Užijte si letní měsíce s kvalitními potravinami

Léto je v plném proudu. Děti si užívají zasloužené prázdniny a často vyráží se svými rodiči a prarodiči například na chalupy, kde stráví nezapomenutelné okamžiky. Zcela jistě k těmto chvílím patří i skvělé pokrmy. A proto přinášíme nové recepty, které ocení všechny věkové kategorie. Společně si připravíme domácí malinovou limonádu, staročeskou česnečku, čevabčiči s bramborem na bouchačku a osvěžující okurkový salát. Abyste měli vždy jistotu, že kupujete kvalitní suroviny pro přípravu jednotlivých receptů, zaměřte se při výběru potravin na přítomnost log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO na obalech potravin.

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy