REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nákup a zrání hovězího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu víte jak nakupovat maso?


Nákup masa:

Dnes máme možnost v obchodech z povinně zveřejňovaných údajů zjistit datum narození a porážky zvířete, pohlaví a plemennou skladbu konkrétního jedince. Kupujme proto přednostně maso z mladých býků (cca 14 – 24 měsíců), či jalovic (14 – 20 měsíců) v tuzemsku vykrmených a poražených (tuzemské zvíře poznáme tak, že před vlastním číslem je písmenný kód CZ).

Zrání masa:

Hovězí maso by mělo zrát cca 10 dní. Vyzrálé maso je 2 – 3x křehčí, než maso nevyzrálé, a proto je lepší, abychom si kvalitní hovězí maso koupili cca 1 týden před jeho využitím. Koupené maso doma pouze mechanicky dočistíme, zabalíme do potravinářské folie a v lednici ho můžeme nechat dalších 5-10 dnů dozrát, bez obavy, že se zkazí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy