REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní osvěžení s Lučinou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Letní osvěžení s LučinouPokud s oblibou experimentujete v kuchyni a rádi si pochutnáte na čerstvé a jemné chuti, pak jistě oceníte inspiraci, kterou vám přináší Lučina. Poctivý sýr Lučina je vyroben z pečlivě vybraných přírodních surovin a lze ho použít na mnoho způsobů. Pokud jste dosud znali Lučinu pouze namazanou na pečivu, nenechte se mýlit! Lze s ní kouzlit ve studené i teplé kuchyni, při přípravě slaných i sladkých pokrmů. Zapojte svou fantazii, nebo se pusťte do některého z výtečných letních dezertů, které pro vás Lučina připravila. Lučina je zdravá, chutná, lehce stravitelná, a vy si tak můžete naplno užít radost z jídla.


PR - Letní osvěžení s LučinouLučinový dortík s malinami

3 balení Lučiny 100 g
1 vejce
140 – 150 g čokoládových sušenek
50 g měkkého másla
2 lžíce krystalového cukru
1 vanilkový cukr
150 g malin

Vejce rozdělte na žloutek a bílek. Žloutek vyšlehejte s máslem do pěny a smíchejte s jemně rozdrcenými sušenkami. Do 6 až 9 formiček na muffiny vytvořte z těsta 1cm vysokou stlačenou vrstvu a dejte do rozehřáté trouby na 150 °C na 15 minut. Po upečení nechte vychladnout. Maliny omyjte, osušte a rozdělte do formiček. Z bílku a cukru vyšlehejte pevný sníh a pomalu ho vmíchejte do 300 g Lučiny. Každou formičku naplňte Lučinou se sněhem až po okraj. Pečte nejprve 10 minut na 150 °C, pak 10 minut na 110 °C a nechte vychladnout v otevřené troubě. Ozdobte podle vaší fantazie.

 

PR - Letní osvěžení s LučinouLučinový nepečený cheesecake

3 balení Lučiny 100 g
1 balení cukrářských piškot
2 plátky želatiny
200 ml šlehačky
2 lžíce cukru
1 vanilka
1 citrón
rybízová marmeláda

Menší dortovou formu s pečícím papírem vyložte piškoty na dně i po obvodu. Namočte plátky želatiny. Šlehačku ušlehejte s cukrem a vanilkou a přišlehejte postupně 3 Lučiny. Namočenou želatinu se šťávou z jednoho citronu zahřejte až do rozpuštění želatiny, vmíchejte nejprve velkou lžíci krému z Lučiny a pak želatinu přidejte a zašlehejte do zbytku krému. Směsí naplňte připravenou formu s piškoty a dejte ztuhnout do lednice. Ozdobte rybízovou marmeládou.

PR - Letní osvěžení s LučinouLučinové pohankové lívance

3 balení Lučiny 100 g
150 g pohankové mouky
1 hrnek vlažného mléka
25 g droždí
1 vejce
1 lžíce cukru
sůl

krém:
1 balení Lučiny 100 g
200 ml šlehačky
1 lžíce cukru
lesní ovoce

Do mísy prosijte mouku nalijte do ní trochu mléka, nalámejte droždí a přidejte cukr, nechte vzejít kvásek. Přidejte mléko, Lučinu, vejce a trochu soli a nechte vykynout cca 30 minut. Lívance pečte na másle nebo oleji a ozdobte krémem a ovocem. Na krém vyšlehejte 200 ml šlehačky, přidejte Lučinu a cukr a vyšlehejte do hladka.

PR - Letní osvěžení s LučinouLučinová zmrzlina

3 balení Lučiny 100 g
200 ml šlehačky
2-3 lžíce moučkového cukru

Na ochucení: jahodová marmeláda, borůvková marmeláda
kakao a čokoláda, nebo jiná příchuť, kterou máte rádi

Šlehačku s cukrem vyšlehejte do pevna a přišlehejte 3 Lučiny, podle chuti vmíchejte marmeládu, nebo kakao a plňte do formiček (pokud nemáte speciální formičky na nanuky, můžete použít silikonové formičky na muffiny a jako držátko nastříhaná brčka). Ideálně spotřebujte zmrzlinu do 2-3 dní od zamražení, pokud ji chcete uchovat déle, zakryjte horní vrstvu zmrzliny ve formičce pečícím papírem před zamražením.

 

Zdroj: Varimeslucinou.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy