REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Konopí v kuchyni? Budete se divit, kde všude se Vám může hodit

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Konopí je rostlinou, která je po celá staletí využívána různými kulturami. Své místo měla již v antice nebo starověké Číně, kde se využívala k léčebným účelům i zkrášlovacím procesům. V očích některých je konopí vnímáno pouze jako droga, vy však zahoďte všechny předsudky. K dostání je i legální varianta konopí setého v zákonné normě THC. Není proto třeba se konopí obávat, jde totiž o úžasnou rostlinu s hromadou blahodárných účinků. A v kuchyni má také své místo!


Takřka zázračnou součástí konopné rostliny je také konopné semínko. Už jedna lžíce této suroviny dokáže dodat lidskému tělu minimální denní dávku všech potřebných živin. Dá se jíst po lžíci, ale také přidávat do různých jídel, přičemž nejvíce se hodí pro použití ve studené kuchyni.

 

 

„Přisypat jej můžete do salátů nebo dětských přesnídávek, vyrobit si z něj domácí konopné mléko nebo jej nechat naklíčit,“ uvádí Jiří Stabla, odborník na konopí, zakladatel Konopných lékáren, www.konopne-lekarny.cz/.

Konopné semínko je bohaté na bílkoviny, minerály, prospěšné rostlinné steroly a aminokyseliny. Typický je pro něj zejména ideální poměr esenciálních mastných kyselin omega-3 a omega-6. Jedná se o velmi lehkou a zdravou potravinu, která se ideálně hodí na léto, protože nezatěžuje žaludek a podporuje pocit uvolnění.

 

Produktový tip:

Konopné semínko loupané Hempin 500 g, 300 Kč

Konopné semínko a potravinové výrobky z něj patří podle světových vědců zabývajících se výzkumem konopí jednoznačně mezi jedny z nejdůležitějších přírodních potravinových doplňků pro lidský organismus.

Zdroj: www.konopne-lekarny.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Vzhůru za očistou! Letos to dokážete

Leden, měsíc plný výzev a odhodlání, je již dávno za námi. Ten čas ale letí, je tu již konec února a vy jste se svým předsevzetím stále na začátku? Velké množství jídla se pokoušíte nahrazovat drastickými dietami, ale očekávaný výsledek se míjí účinkem. Upusťte od tohoto nelidského mučení a vrhněte se s námi do rostlinné výzvy. Vždyť k nápravě máte dojít postupně, ne přecházet z extrému do extrému. Vyzkoušejte jarní očistu, která vás nakopne! Pomůže i záměna živočišných bílkovin za ty rostlinné. Zkuste to a zjistíte, že to není zase tak těžké.

číst dále ...

PODĚBRADKA – Video recept z YOU TUBE z kanálu “Když Vaří Babička”

Recepty od našich babiček máme všichni rádi. Jen se většinou neradi natáčejí na videa. Ale tahle babička to má jinak, ráda všem poradí, co si dobrého uvařit. Vyzkoušejte její recept na omáčku Poděbratku. Jde vlastně o takové vepřové kostky na paprice. V článku je i link na její kanál na YOU TUBE!

číst dále ...

To pravé namazané

Mezi hotové produkty Poctivé výroby Globus patří i vynikající pomazánky, které ocení nejeden gurmán. Těmi zpestříte nejenom svoji snídani nebo svačinu, ale třeba i jednohubky pro kamarády, kteří k vám domů dorazí na návštěvu.

číst dále ...

Banány Plantain dodají vašemu pokrmu tu pravou exotickou chuť

V Karibiku nebo Africe jsou banány Plantain neboli banány na vaření základní potravinou, které se ve zdejších kuchyních využívají stejně hojně jako u nás například banány. Na rozdíl od klasických žlutých banánů, které si dáváme běžně ke svačině, se Plantains musí uvařit, aby získaly svou specifickou chuť.

číst dále ...

České superpotraviny, které do vás napumpují energii

Mírná zima bez mrazu může být příjemná, ale pro naše zdraví velmi zrádná. Jakmile vysvitne sluníčko, už vytahujeme jarní kabátek a v tom štěstí ani nekoukneme na teploměr, který se pohybuje v číslech stále hodných zimní bundě a kulichu. Nenechte si zkazit den otravným nachlazením, vsaďte na ověřené zimní superpotraviny z českých zahrad a polí, které si rádi dáte každý den.

číst dále ...

Jak si zpříjemnit únorové dny? Lehkými a zároveň výživnými recepty z kvalitních surovin

Druhý měsíc roku může být poměrně vyčerpávající. Zima už je dlouhá a teplo ještě v nedohlednu. Čím si ale můžete zpříjemnit den, nebo třeba i noc? Kvalitním a dobrým jídlem, které vám hned zlepší náladu. Víte ovšem, jak vybírat potraviny, abyste si co nejvíce pochutnali? Podle log kvality umístěných na jejich obalech. A co tedy můžete zkusit uvařit? Naše nejnovější recepty, které se neobejdou bez některých z následujících ingrediencí – smetany, špenátu, kuřecího masa nebo těstovin. Dobrou chuť!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy