REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kombucha s acerolou a zázvorem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Český výrobce přírodních potravin NATU představuje říznou, hluboce osvěžující novinku. Kombucha značky VIGO kombinuje několik sil, které se protínají v půvabné lahvičce do vyvážené chuti i účinků na člověka. Hlavní hvězdou je samotná kombucha, která k nám doputovala z východní Asie, kde si už dávno vybudovala renomé nezbytného společníka všech vyznavačů zdravého životního stylu. Kombucha je v tomto případě doplněna superpotravinami acerolou z amazonského deštného pralesa a zázvorem z Indie. Výsledkem je ovocnější lehce kořeněná chuť a nutričně bohatší nápoj.


Novinka v repertoáru NATU potěší každého, kdo má rád intenzivní chuť s jednoznačným pocitem něčeho výjimečného.

“Řada longbrew se fermentuje deset dní. Na konci čeká osvěžující lehce šumivý, ne příliš sladký nápoj. Kombucha má nezaměnitelnou chuť a v kombinaci se zázvorem a acerolou je příjemné jen si pohrávat s nuancemi zajímavých chutí,” doporučuje Kamila, šéfka týmu NATU.

 

 

Kombucha má velmi zajímavý příběh. Vše vychází ze slazeného zeleného nebo černého čaje, do kterého se přidají kombuchové kultury. Následuje fermentace, kdy se tyto kultury nechají působit po dobu sedmi až deseti dnů. Tato fáze je klíčová pro výslednou chuť. Čím je delší, tím získá nápoj intenzivnější chuť.

Přesný čas a poměr ingrediencí tohoto symbiotického útvaru si nechává každý výrobce pro sebe. Je to výsledek bádání, který se střeží jako vzácné tajemství. Prozradit lze to, že ve VIGO kombuchách najdete kombinaci octových bakterií (zejména Gluconacetobacter a bakterie rodu Lactobacillus) a dále kvasinkové kultury (rod Saccharomyces).

Ve východní Asii dostala kombucha řadu přívlastků. V Japonsku se o ní vedou záznamy z období kolem roku 400 našeho letopočtu. Číňané ji zase uctívají jako božský dar.

Evropané ji nyní mohou oceňovat v několika vyladěných variantách.

Pro ty, kdo chtějí zkoumat další originální příchutě, nabízí NATU vedle aceroly a zázvoru ještě jednu, osvěžující alternativu – s okurkou a koriandrem.

 

Uvedené produkty naleznete na www.natu.cz

 

O NATU:

Od roku 2016 nabízí NATU přírodní potraviny vlastní výroby i od prověřených dodavatelů a značek. Zakládáme si na rozmanitosti našich výrobků. Všechny mají jedno společné, dodávají energii z čisté přírody. Každý výrobek má ale i svoji vlastní speciální vlastnost, proto je dělíme podle účelu na ty, které pomáhají: zlepšit imunitu, detoxikovat tělo, dodávat vitalitu, podporovat paměť i krásu. Jsou to: superpotraviny, kokosové chipsy, lyofilizované ovoce, proteinové těstoviny, supekaše, granoly a mnohé další. Zakládáme si na tom, že vše musí chutnat také nám a řadu produktů sami vyrábíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy