REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koktejl, který by si svatý Valentýn zamiloval!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tisková zpráva, 21. 1. 2013, BAR ACADEMY: Koktejl, který by si svatý Valentýn zamiloval. Blížící se svátek svatého Valentýna, který je patronem všech zamilovaných, si podle nás zaslouží tematický koktejl!


Gastronomické zajímavosti z domovaProto jsme poprosili o jeho vymyšlení odbornici na slovo vzatou – lektorku vzdělávacího barmanského projektu Bar Academy, Beefeater Ambassadorku a barmaid vyhlášeného koktejlového baru Hemingway – Kateřinu Kluchovou.

Katka pro vás připravila drink, který obsahuje Beefeater gin, Ouzo a brusinkový džus a nazvala jej „Lupercalia“. A proč tento exotický název?

„K receptuře koktejlu mě inspirovala legenda, která říká, že svátek svatého Valentýna je odvozen ze svátku Lupercalia, který se slavil ve starověkém Římě. V předvečer tohoto dne byly do ‚urny lásky‘ vloženy lístečky se jmény mladých dívek. Každý mladý muž si poté vytáhl lísteček a dívka, jejíž jméno na něm figurovalo, se měla stát jeho miláčkem v následujícím roce,“ vysvětluje Katka.

A pokračuje o samotném složení: „V koktejlu jsem chtěla spojit jeho historický původ s lehkými chutěmi současné doby a samozřejmě, protože jde o svátek zamilovaných, přizpůsobila jsem tomu i barvu. Ozdobou je pomerančová kůra a snítka myrty, která je starověkým symbolem lásky a šťastného manželství,“ dodává.

Gastronomické zajímavosti z domovaLupercalia

  • 30 ml Beefeater ginu
  • 05 ml Ouzo 12
  • 15 ml KwaiFeh lychee likéru
  • 10 ml Belvoir Elderflower cordialu
  • 30 ml brusinkového džusu
  • 10 ml vaječného bílku
  • šťáva z 1/8 limety

(Všechny suroviny nadávkujeme do šejkru, vyšejkrujeme nejdříve bez ledu a poté s ním. Scedíme do vychlazené sklenky, ozdobíme a servírujeme).

Tento koktejl není na přípravu úplně snadný, a proto jeho tvorbu svěříte možná raději odborníkovi. Ale nezdá se vám, že právě doba kolem Valentýna je ideální příležitost pozvat svou partnerku nebo svého partnera na nějaké dobrý koktejl? Zkuste třeba právě drink Lupercalia v Hemingway baru, který byl nedávno vyhlášen 38. nejlepším barem na světě!

Informace o vzdělávacím barmanském kurzu Jan Becher Pernod Ricard Bar Academy

http://www.janbecher.cz/ (sekce Bar Academy)

nebo na Facebooku https://www.facebook.com/PernodRicardBarAcademy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy