REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koktejl, který by si svatý Valentýn zamiloval!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tisková zpráva, 21. 1. 2013, BAR ACADEMY: Koktejl, který by si svatý Valentýn zamiloval. Blížící se svátek svatého Valentýna, který je patronem všech zamilovaných, si podle nás zaslouží tematický koktejl!


Gastronomické zajímavosti z domovaProto jsme poprosili o jeho vymyšlení odbornici na slovo vzatou – lektorku vzdělávacího barmanského projektu Bar Academy, Beefeater Ambassadorku a barmaid vyhlášeného koktejlového baru Hemingway – Kateřinu Kluchovou.

Katka pro vás připravila drink, který obsahuje Beefeater gin, Ouzo a brusinkový džus a nazvala jej „Lupercalia“. A proč tento exotický název?

„K receptuře koktejlu mě inspirovala legenda, která říká, že svátek svatého Valentýna je odvozen ze svátku Lupercalia, který se slavil ve starověkém Římě. V předvečer tohoto dne byly do ‚urny lásky‘ vloženy lístečky se jmény mladých dívek. Každý mladý muž si poté vytáhl lísteček a dívka, jejíž jméno na něm figurovalo, se měla stát jeho miláčkem v následujícím roce,“ vysvětluje Katka.

A pokračuje o samotném složení: „V koktejlu jsem chtěla spojit jeho historický původ s lehkými chutěmi současné doby a samozřejmě, protože jde o svátek zamilovaných, přizpůsobila jsem tomu i barvu. Ozdobou je pomerančová kůra a snítka myrty, která je starověkým symbolem lásky a šťastného manželství,“ dodává.

Gastronomické zajímavosti z domovaLupercalia

  • 30 ml Beefeater ginu
  • 05 ml Ouzo 12
  • 15 ml KwaiFeh lychee likéru
  • 10 ml Belvoir Elderflower cordialu
  • 30 ml brusinkového džusu
  • 10 ml vaječného bílku
  • šťáva z 1/8 limety

(Všechny suroviny nadávkujeme do šejkru, vyšejkrujeme nejdříve bez ledu a poté s ním. Scedíme do vychlazené sklenky, ozdobíme a servírujeme).

Tento koktejl není na přípravu úplně snadný, a proto jeho tvorbu svěříte možná raději odborníkovi. Ale nezdá se vám, že právě doba kolem Valentýna je ideální příležitost pozvat svou partnerku nebo svého partnera na nějaké dobrý koktejl? Zkuste třeba právě drink Lupercalia v Hemingway baru, který byl nedávno vyhlášen 38. nejlepším barem na světě!

Informace o vzdělávacím barmanském kurzu Jan Becher Pernod Ricard Bar Academy

http://www.janbecher.cz/ (sekce Bar Academy)

nebo na Facebooku https://www.facebook.com/PernodRicardBarAcademy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy