REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kennedyová Jacquelina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kennedyová Jacquelina (zemřela 19. května 1994) i v šedesátce dodržovala dietu a jedla velice málo.


V sedm hodin snídala misku obilních klíčků namočených v mléce, kávu a banán. K obědu měla talíř, sýra, strouhanou syrovou mrkev a vařené brambory. Nejedla vůbec maso, cukrovinky ani sladkosti. To vyprávěla její komorná. Ráda plavala v jezírku a rozveselovala v něm vnoučata.

Dobrou vílou kuchyně Jacqueliny Kennedyové byla po dva roky, jeden měsíc a šestnáct dnů Annemarie Husteová, původně chudé německé děvče z Ulmu, které se vystěhovalo do země neomezených možností. Největší radost zažila, když ji poprvé Jacquelina uvedla do její kuchyně. Annemarie vůbec neodpovídala představám většiny kuchařek. Byla štíhlá a půvabná. Mnohokrát jako kuchařka vystupovala v různých televizích a vařila nejrůznější jídla, mnohé z těch, která připravovala pro Jacquelinu.

Recept: Ztracené slívy Jacqueline Kennedy Onassis

Tento lahodný recept pochází z kuchařky nazvané Vaření pro dámu: Recepty a vzpomínky z domu Jacqueline Kennedy Onassis , v originále Cooking For Madam: Recipes and Reminiscences from the Home of Jacqueline Kennedy Onassis a podávat jej můžete jako doplněk k hlavnímu chodu nebo jako dezert.

Pro 4 osoby potřebujete: 1 šálek cukru, 2 šálky vody, 2 pomeranče, 680 g červené slívy nebo švestek

Ve velké pánvi, která pojme všechny slívy, nebo v hrnci, vmíchejte do 2 šálku vody cukr a přiveďte k varu. Zmírněte plamen, přidejte kůru z pomerančů a vařte 5 minut. Rozdělte každou slívu napůl a vložte do připraveného sirupu. Přikryjte poklicí a vařte na mírném ohni dalších 5 minut. Nechte slívy v sirupu vychladnout a podávejte při pokojové teplotě nebo mrazené. Přípravou strávíte pouhých 20 minut.

Zdroj: foodlife.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy