REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kennedyová Jacquelina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kennedyová Jacquelina (zemřela 19. května 1994) i v šedesátce dodržovala dietu a jedla velice málo.


V sedm hodin snídala misku obilních klíčků namočených v mléce, kávu a banán. K obědu měla talíř, sýra, strouhanou syrovou mrkev a vařené brambory. Nejedla vůbec maso, cukrovinky ani sladkosti. To vyprávěla její komorná. Ráda plavala v jezírku a rozveselovala v něm vnoučata.

Dobrou vílou kuchyně Jacqueliny Kennedyové byla po dva roky, jeden měsíc a šestnáct dnů Annemarie Husteová, původně chudé německé děvče z Ulmu, které se vystěhovalo do země neomezených možností. Největší radost zažila, když ji poprvé Jacquelina uvedla do její kuchyně. Annemarie vůbec neodpovídala představám většiny kuchařek. Byla štíhlá a půvabná. Mnohokrát jako kuchařka vystupovala v různých televizích a vařila nejrůznější jídla, mnohé z těch, která připravovala pro Jacquelinu.

Recept: Ztracené slívy Jacqueline Kennedy Onassis

Tento lahodný recept pochází z kuchařky nazvané Vaření pro dámu: Recepty a vzpomínky z domu Jacqueline Kennedy Onassis , v originále Cooking For Madam: Recipes and Reminiscences from the Home of Jacqueline Kennedy Onassis a podávat jej můžete jako doplněk k hlavnímu chodu nebo jako dezert.

Pro 4 osoby potřebujete: 1 šálek cukru, 2 šálky vody, 2 pomeranče, 680 g červené slívy nebo švestek

Ve velké pánvi, která pojme všechny slívy, nebo v hrnci, vmíchejte do 2 šálku vody cukr a přiveďte k varu. Zmírněte plamen, přidejte kůru z pomerančů a vařte 5 minut. Rozdělte každou slívu napůl a vložte do připraveného sirupu. Přikryjte poklicí a vařte na mírném ohni dalších 5 minut. Nechte slívy v sirupu vychladnout a podávejte při pokojové teplotě nebo mrazené. Přípravou strávíte pouhých 20 minut.

Zdroj: foodlife.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Jahody, konečně!

Patříte mezi milovníky jahod a už se jich letos nemůžete dočkat? Koncem května začínají dozrávat první lokální jahody a v průběhu června jejich sezóna vrcholí. Pokud ani vy nemůžete slaďoučkému červenému ovoci odolat, dopřejte si jich, co hrdlo ráčí. Vybírejte však pečlivě.

číst dále ...

Bio MatchaTea Harmony už počtvrté produktem roku

Produkt Bio MatchaTea Harmony obhájil pozici vítěze v soutěži Heureka.cz Produkt roku 2019 v kategorii čajů. Ocenění bylo uděleno na základě vyhodnocení nejpopulárnějších výrobků v jednotlivých kategoriích dle zájmu spotřebitelů. Zohledněn byl počet vyhledávání, oblíbenost a zájem spotřebitelů. Ocenění tedy není výsledkem rozhodnutí komise, ale opravdové spokojenosti a zájmu zákazníků.

číst dále ...

Do roku 2030 bude 25 procent půdy v ekologickém zemědělství, rozhodla Evropská komise

Až čtvrtina veškeré zemědělské půdy by do roku 2030 měla být v členských státech Evropské Unie ekologicky obhospodařována. Rozhodla o tom na dnešním jednání Evropská komise. Vedle toho by se měla posílit poptávka po biopotravinách například prostřednictvím odbytu ve veřejném stravování. Oba cíle jsou součástí aktuálně projednávané strategie známé pod názvem European Green Deal. Odborníci i ekologičtí zemědělci opatření vítají.

číst dále ...

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

číst dále ...

Lahodný listový špenát – zkuste jej trochu jinak

Než začnou letní paprsky opravdu silně hřát, objevíte na trzích i v supermarketu lahodný čerstvý listový špenát. A že nevíte, jak s ním naložit nebo vám připadá fádní? Opak je pravdou! Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy.

číst dále ...

Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty

Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není divu, na žaludek umí být pěkně těžká. Co takhle z ní ale připravit lehčí a zajímavější pokrmy, které překvapí třeba nečekanou návštěvu? S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit! A že jste dosud nevěděli jak? My vám to ukážeme.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy