REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduché tipy, jak si doma užít italskou kuchyni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Rady a tipy profesionálůItalská kuchyně je plná lahodných chutí, ale také benefitů pro vaše zdraví. Soustředí se totiž na jednoduché a přírodní blahodárné ingredience jako rajčata, česnek, olivový olej, bylinky a celozrnné výrobky, které z ní dělají jednu z nejzdravějších kuchyní světa. Výzkumy prokázaly, že středomořské pokrmy napomáhají redukci váhy a jejímu udržování, stejně jako snižují riziko deprese, cukrovky či vysokého cholesterolu.


PR - Rady a tipy profesionálů

 

Jen olivový olej, který je nedílnou součástí každého italského pokrmu, má na člověka takovýto vliv:

 

PR - Rady a tipy profesionálů

 

Navíc jsou u nás suroviny pro přípravu italské kuchyně až do konce července za akční ceny.

Jednoduché a navíc domácí

Ikonickým pokrmem italské kuchyně jsou především těstoviny, ze kterých se postupem času stalo rychlé, často nouzové jídlo se schopností rychle zahnat hlad. V Itálii však těstoviny chutnají úplně jinak. Proč? Jsou připravované s láskou, péčí a poctivýma rukama jen několik minut před podáváním, aby byly co nejčerstvější. Výroba domácích těstovin je nám možná bližší, než si myslíme. Vzpomínáte, jak vaše babička nebo maminka dělávaly domácí nudle do polévky? Vám s přípravou roztodivných tvarů těstovin pomůžou klasické strojky na těstoviny. Pro ještě větší pohodlí můžete ke strojkům často přidat také motorek, který tu nejtěžší práci rád udělá za vás.

Proč vyzkoušet domácí těstoviny?

  1. Domácí těstoviny mají nejlepší možnou chuť ze všech těstovin
  2. Máte přehled o použitých surovinách, takže vás nemusí děsit přidané konzervanty nebo stabilizátory
  3. Připravené těsto nebo těstoviny můžete skladovat v uzavřené dóze v lednici i několik dní, proto si ho můžete předpřipravit třeba o víkendu
  4. Vaří se velice krátkou dobu, cca 3 minuty, takže je jídlo rychle hotové
  5. Vláčná struktura těstovin na sebe skvěle váže omáčky, takže se chutě nádherně propojí

Jak připravit domácí těstoviny ve 4 jednoduchých krocích?

 

PR - Rady a tipy profesionálů

 

domácími těstovinami nejlépe vyniknou také domácí omáčky. Ty dokážou skvěle pozvednout na vyšší úroveň také kvalitní kupované těstoviny. Vyzkoušejte podle receptů našich šéfkuchařů ze školy vaření Chefparade klasickou rajčatovou omáčku nebo báječné bazalkové pesto.

 

Recept na bazalkové pesto

PR - Rady a tipy profesionálů

 

Recept na rajčatovou omáčku

PR - Rady a tipy profesionálů

 

Rychlé, ale stále zdravé

Recept na špagety s kečupem a párkem od nás nejspíš neuvidíte. Ale když se na to jde s láskou, kupované těstoviny s kupovanou omáčkou mohou vykouzlit také skvostnou večeři. Základem jsou samozřejmě kvalitní suroviny. Proč? Protože jedině ty vám mohou poskytnout opravdovou chuť Itálie.

Jaké v obchodě vybrat těstoviny a jak na jejich přípravu?

Šéfkuchaři školy vaření Chefparade doporučují z kupovaných těstovin italskou značku Barilla. Jejich příprava je jednoduchá, stačí myslet na pár jednoduchých kroků:

  1. Vodu na těstoviny přiveďte k varu v dostatečně velkém hrnci s pokličkou
  2. Decentně vodu osolte, aby se zvýraznila chuť těstovin
  3. Těstoviny následně vařte v hrnci BEZ přiklopené pokličky a občas je promíchejte
  4. Těstoviny by měly být uvařené na skus (al dente), nepřekračujte tedy dobu vaření uvedenou na obalu
  5. Pokud chcete těstoviny dochutit tuňákem, rajčatovou, masovou nebo sýrovou omáčkou, vložte je spolu s omáčkou zpět do hrnce a krátce povařte. Naopak pesto stačí jen tak vmíchat do zcezených těstovin.

 

Recept na těstoviny s tuňákem

PR - Rady a tipy profesionálů

 

PR - Rady a tipy profesionálů

 

Nejen špagety

Italská kuchyně neznamená jen pizzu a těstoviny, zamilujete si například vynikající a jednoduché šafránové rizoto. Připravte si ho pomocí našeho receptu a výhodného balíčku obsahujícího ty nejdůležitější ingredience. A zbytek vína, který nevyužijete na přípravu, se při večeři rozhodně také neztratí.

 

Recept na italské rizoto

PR - Rady a tipy profesionálů

 

Výhodný balíček surovin na rizoto

PR - Rady a tipy profesionálů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

OCEAN48 před Vánocemi expanduje do Prahy i dalších velkých měst. V Brně bude opět k dispozici populární FishDrive

Brno, 28. listopadu 2019 – Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. Společnost OCEAN48 specializující se na dovoz ryb z přímořských destinací otevře v předvánočním období ve velkých městech více než třicet stánků s bezkonkurenčním výběrem. V Brně budou moci zákazníci využít službu FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta.

číst dále ...

Zimní strava musí zahřát – 7 tipů na co si dát v zimě pozor

Žijeme v mírném podnebném pásu, kde je půl roku teplejší a půl roku chladnější počasí. Změny počasí ovlivňují i náš organismus a stejně tak jak mu přizpůsobujeme oblečení v šatníku, musíme přizpůsobit i stravu, která nás zahřeje. Odpovídající stravou pomůžeme našemu tělu ušetřit energii za jeho oteplování a při správném chování v chladných měsících můžeme předejít i nachlazení. Zde je 5 tipů, jak na to.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Šťastné a veselé? Šťastné a voňavé!

Většina z nás má vánoční svátky spojené se vzpomínkami na dětství a také s vůněmi a chutěmi, které jsou pro tuhle část roku charakteristické. Vůně skořice, vanilky nebo svařeného vína a chuť čerstvě upečeného cukroví či vánočky, na to se mnozí z nás těšíme dlouho dopředu. Pečeme recepty našich maminek a babiček, předáváme si osvědčené rady a zaručené tipy, jak cukroví upéct ještě křehčí a nadýchanější, a nemůžeme se dočkat svátečního hodování.

číst dále ...

9 tipů na luxusní slavnostní pohoštění

Vybrané studené a teplé luxusní předkrmy a chuťovky k slavnostnímu pohoštění vhodné nejen jako součást menu, ale také jako dobroty například k dobrému vínku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy