REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduché tipy, jak si doma užít italskou kuchyni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Rady a tipy profesionálůItalská kuchyně je plná lahodných chutí, ale také benefitů pro vaše zdraví. Soustředí se totiž na jednoduché a přírodní blahodárné ingredience jako rajčata, česnek, olivový olej, bylinky a celozrnné výrobky, které z ní dělají jednu z nejzdravějších kuchyní světa. Výzkumy prokázaly, že středomořské pokrmy napomáhají redukci váhy a jejímu udržování, stejně jako snižují riziko deprese, cukrovky či vysokého cholesterolu.


PR - Rady a tipy profesionálů

 

Jen olivový olej, který je nedílnou součástí každého italského pokrmu, má na člověka takovýto vliv:

 

PR - Rady a tipy profesionálů

 

Navíc jsou u nás suroviny pro přípravu italské kuchyně až do konce července za akční ceny.

Jednoduché a navíc domácí

Ikonickým pokrmem italské kuchyně jsou především těstoviny, ze kterých se postupem času stalo rychlé, často nouzové jídlo se schopností rychle zahnat hlad. V Itálii však těstoviny chutnají úplně jinak. Proč? Jsou připravované s láskou, péčí a poctivýma rukama jen několik minut před podáváním, aby byly co nejčerstvější. Výroba domácích těstovin je nám možná bližší, než si myslíme. Vzpomínáte, jak vaše babička nebo maminka dělávaly domácí nudle do polévky? Vám s přípravou roztodivných tvarů těstovin pomůžou klasické strojky na těstoviny. Pro ještě větší pohodlí můžete ke strojkům často přidat také motorek, který tu nejtěžší práci rád udělá za vás.

Proč vyzkoušet domácí těstoviny?

  1. Domácí těstoviny mají nejlepší možnou chuť ze všech těstovin
  2. Máte přehled o použitých surovinách, takže vás nemusí děsit přidané konzervanty nebo stabilizátory
  3. Připravené těsto nebo těstoviny můžete skladovat v uzavřené dóze v lednici i několik dní, proto si ho můžete předpřipravit třeba o víkendu
  4. Vaří se velice krátkou dobu, cca 3 minuty, takže je jídlo rychle hotové
  5. Vláčná struktura těstovin na sebe skvěle váže omáčky, takže se chutě nádherně propojí

Jak připravit domácí těstoviny ve 4 jednoduchých krocích?

 

PR - Rady a tipy profesionálů

 

domácími těstovinami nejlépe vyniknou také domácí omáčky. Ty dokážou skvěle pozvednout na vyšší úroveň také kvalitní kupované těstoviny. Vyzkoušejte podle receptů našich šéfkuchařů ze školy vaření Chefparade klasickou rajčatovou omáčku nebo báječné bazalkové pesto.

 

Recept na bazalkové pesto

PR - Rady a tipy profesionálů

 

Recept na rajčatovou omáčku

PR - Rady a tipy profesionálů

 

Rychlé, ale stále zdravé

Recept na špagety s kečupem a párkem od nás nejspíš neuvidíte. Ale když se na to jde s láskou, kupované těstoviny s kupovanou omáčkou mohou vykouzlit také skvostnou večeři. Základem jsou samozřejmě kvalitní suroviny. Proč? Protože jedině ty vám mohou poskytnout opravdovou chuť Itálie.

Jaké v obchodě vybrat těstoviny a jak na jejich přípravu?

Šéfkuchaři školy vaření Chefparade doporučují z kupovaných těstovin italskou značku Barilla. Jejich příprava je jednoduchá, stačí myslet na pár jednoduchých kroků:

  1. Vodu na těstoviny přiveďte k varu v dostatečně velkém hrnci s pokličkou
  2. Decentně vodu osolte, aby se zvýraznila chuť těstovin
  3. Těstoviny následně vařte v hrnci BEZ přiklopené pokličky a občas je promíchejte
  4. Těstoviny by měly být uvařené na skus (al dente), nepřekračujte tedy dobu vaření uvedenou na obalu
  5. Pokud chcete těstoviny dochutit tuňákem, rajčatovou, masovou nebo sýrovou omáčkou, vložte je spolu s omáčkou zpět do hrnce a krátce povařte. Naopak pesto stačí jen tak vmíchat do zcezených těstovin.

 

Recept na těstoviny s tuňákem

PR - Rady a tipy profesionálů

 

PR - Rady a tipy profesionálů

 

Nejen špagety

Italská kuchyně neznamená jen pizzu a těstoviny, zamilujete si například vynikající a jednoduché šafránové rizoto. Připravte si ho pomocí našeho receptu a výhodného balíčku obsahujícího ty nejdůležitější ingredience. A zbytek vína, který nevyužijete na přípravu, se při večeři rozhodně také neztratí.

 

Recept na italské rizoto

PR - Rady a tipy profesionálů

 

Výhodný balíček surovin na rizoto

PR - Rady a tipy profesionálů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Mexiko, Itálie, New York: Po stopách nejlepších koktejlů světa

Mezinárodní den koktejlů (13. května) se nezadržitelně blíží. Víte, že tento světově uznávaný svátek založil barman a významný český publicista Alexander Mikšovic? První oslava se uskutečnila už v roce 1999. Květen tedy patří mezi měsíce oslavující koktejly z různých koutů zeměkoule. Opravdoví fajnšmekři ale ví, že ty nejlepší drinky vám namíchají přímo v destinacích, kde se zrodily. Kupte si letenku a vydejte se s námi na cestu kolem „koktejlového světa“.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Je to BIO, nebo ne? Naučte se rozpoznávat loga a s nimi i kvalitu

Farmářské, domácí, ze statku či od babičky. Takovými přízvisky se obaly produktů na pultech obchodních řetězců jen hemží. Nenechte se lehce zmást líbivými názvy. Pokud hledáte opravdovou bio kvalitu, je nutné se řídit certifikovanými značkami, jen podle nich totiž poznáte, co opravdu kupujete. Jak se ale ve značení vyznat, co přesně symboly znamenají a na co si dát pozor?

číst dále ...

Osvěžující ledové čaje, nanuky bez konzervantů a limonády z přírody. Domácí letní nápoje si připravíte jako nic

Limonády a nanuky patří k létu stejně jako prázdniny nebo plná koupaliště. Bez nich by to prostě nebylo ono! Pro kýžené sladké osvěžení přitom ani nemusíte do obchodu, domácí ledový čaj nebo nanuk z přírodní ovocné šťávy si zvládnete připravit i sami doma – trvá to pár minut a výsledek je učiněná lahoda.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy