REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Japonsko, exotická to kuchyně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V Japonsku se těší velké oblibě sušené mořské medůzy, které tam jsou dodávány jako novinka …


Sušené medůzy

Po desetihodinovém namočení medůz v ledové vodě se medúzy čistí, promývají a předsoušejí a pak se posypou solí s přídavkem kamence. Po třech dnech jsou připraveny k expedici. Před konzumací se pokrm musí namočit do vody, potom se krájí a dává do salátů.

V Japonsku jsou oblíbené černé chaluhy v plátcích jako papír a jmenují se nori. Kika je japonské jídlo z chryzantém. Květy se vaří a posypou cukrem nebo sýrem. Jedná se o japonský druh malých žlutých chryzantém.

Každoroční oslavy zrodu slunce se v Japonsku neobejdou bez pojídání lučních koníků, upravených s přísadou zvláštních druhů koření. Protože je však tohoto hmyzu v Japonsku rok od roku méně, dodávají tuto pochoutku kanadští farmáři.

Japonskou pochoutkou je polévka z třešňových květů. Připravuje se z naložených a zvláštním způsobem zkvašených třešňových květů, jež se vhazují do vroucí vody a přisolí.

Květinové saláty

U nás jsou neobvyklé, avšak v Japonsku patří k běžným pokrmům. Tam často připravují salát z květů chryzantém. Jak si přitom počínají? Nerozvitá poupata spaří vodou, nechají den stát ve studené vodě. Pak k t mu přidají marinádu z octa, cukru, soli a podávají jako přílohu k pečené rybě. Rovněž rýže s třešňovými květy a saké je rovněž často na stole japonských občanů. Čerstvé, ještě nerozvité květy třešně se spaří horkou vodou a nechají pak ve studené vodě. Zatím se v saké – rýžovém víně dusí rýže, přidá se k tomu šťáva ze sójových bobů naložených v soli. Až když je rýže měkká, přidají se do ní třešňové květy, to vše se zalije sklenkou likéru a podává pak na stůl.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy