REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jak vykostit nutrii?

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

… jak jistě víte, maso z nutrie patří k lehce stravitelným a tedy dietním pokrmům, avšak navzdory těmto vlastnostem rovněž k pokrmům velice chutným i když v poslední době opomíjeným …


Nejlepší je vykostit nutrii obvyklým způsobem, tj. jednotlivé části každou zvlášť (zadní stehýnka a hřbet, přední stehýnka použijeme na guláš nebo polévku) a potom vytvořit celistvý plát a naplnit ho připravenou nádivkou. Jak jistě víte, maso z nutrie patří k lehce stravitelným a tedy dietním pokrmům, avšak navzdory těmto vlastnostem rovněž k pokrmům velice chutným i když v poslední době opomíjeným.

Recept na roládu z nutrie:

Tak tedy vezměte jednu pěknou nutrii, opatrně ji vykostěte, aby vznikl jeden velký plát masa. Ten lehce rozklepejte. Z vajec, mouky a vody připravte tři omelety, které položte na rozklepané maso. (Není-li po ruce právě nutrie, lze použít též maso telecí, králíka nebo vepřové.) Masíčko nezapomeňte posolit, okořenit podle chuti (čerstvě umletý pepř, worchesterská omáčka, hořčice, zeleninový kořenicí přípravek). Nyní poklademe maso s omeletami celými, nebo po délce rozpůlenými klobáskami (mohou být i pikantnější chuti) a proužky slaniny. Kdo ji má rád, může přidat i pokrájenou cibuli. Nyní celý výrobek svineme do válečku, převážeme motouzem a dáme péci do pekáčku vymazaného máslem. Po dobu pečení doporučuji ještě potírat povrch rolády smetanou, smíchanou se sladkou paprikou nebo grilovacím kořením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy