REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jak vykostit nutrii?

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

… jak jistě víte, maso z nutrie patří k lehce stravitelným a tedy dietním pokrmům, avšak navzdory těmto vlastnostem rovněž k pokrmům velice chutným i když v poslední době opomíjeným …


Nejlepší je vykostit nutrii obvyklým způsobem, tj. jednotlivé části každou zvlášť (zadní stehýnka a hřbet, přední stehýnka použijeme na guláš nebo polévku) a potom vytvořit celistvý plát a naplnit ho připravenou nádivkou. Jak jistě víte, maso z nutrie patří k lehce stravitelným a tedy dietním pokrmům, avšak navzdory těmto vlastnostem rovněž k pokrmům velice chutným i když v poslední době opomíjeným.

Recept na roládu z nutrie:

Tak tedy vezměte jednu pěknou nutrii, opatrně ji vykostěte, aby vznikl jeden velký plát masa. Ten lehce rozklepejte. Z vajec, mouky a vody připravte tři omelety, které položte na rozklepané maso. (Není-li po ruce právě nutrie, lze použít též maso telecí, králíka nebo vepřové.) Masíčko nezapomeňte posolit, okořenit podle chuti (čerstvě umletý pepř, worchesterská omáčka, hořčice, zeleninový kořenicí přípravek). Nyní poklademe maso s omeletami celými, nebo po délce rozpůlenými klobáskami (mohou být i pikantnější chuti) a proužky slaniny. Kdo ji má rád, může přidat i pokrájenou cibuli. Nyní celý výrobek svineme do válečku, převážeme motouzem a dáme péci do pekáčku vymazaného máslem. Po dobu pečení doporučuji ještě potírat povrch rolády smetanou, smíchanou se sladkou paprikou nebo grilovacím kořením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy