REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jak ohřejeme (opečeme) hotové tortily

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tyto řádky se vám budou hodit, pokud vám zbydou tortily, vystydnou, oschnou, nebo jsme je zamrazily. Je nesmysl je vyhodit, protože jejich příprava je poměrně pracná a v tomto článku se dozvíte, jak tortily “zachránit”. V neposlední řadě také kupované tortily potřebujete nějak ohřát.


Jedna z variant je ohřát a změkčit tortily na suché plotně:

Hotové, oschlé tortily si připravíme na mísu, rozpálíme plotýnku, namočíme si ruce v tekpoucí vodě a vezmeme do dlaní tortilu, lehce ji po celém povrchu zvlhčíme promnutím a ihned dáme na plotýnku, kde ji za častého obracení opečeme během půl minuty. Ta trocha vlhkosti a tepla stačí k tomu, aby tortila nabyla znovu své vláčnosti. Jakmile je tortila hotová, nesmíme ji dopřát možnost znovu ztratit nabytou vlhkost a vláčnost!

Ohřát a změkčit tortily v oleji:

V pánvi rozehřejeme větší vrstvu oleje (1,5-2 cm) na střední teplotu a tortily v oleji za častého obracení ohřejeme, můžeme současně ohřívat i dvě tortily. Tortily nesmějí být křupavé, jsou-li příliš suché, promneme je v mokrých dlaních, ale nedáváme je vzápětí do oleje. Až po chvíli.

Ohřát a opéci tortily na grilu:

Syrové nepečené tortily dáme do grilu nebo 7-10 cm nad žhavé dřevěné uhlí na rošt, často obracíme, dokud tortily nejsou prohřáté, vláčné a lehce ošlehnuté plamenem. Netrvá to déle než minutu.

Usmažit tortily dokřehka:

V pánvi rozpálíme větší množství oleje a tortily smažíme v horkém oleji pouze po jednom kuse, za častého obracení, dokud není křehká a lehce dohněda opečená. Smažení jedné tortily trvá kolem 1 minuty. Tortily vytažené z oleje zbavíme tuku v papírovém ubrousku a osušené je uložíme, aby dále neosychaly a nechladly.

Ohřát tortily v mikrovlnné troubě:

Tortilu vložíme do mikrotenového sáčku, namočenou rukou nastříkáme na tortilu pár kapek studené vody, sáček zamotáme a dáme do mirlovlnné trouby, zapneme na maximální ohřev a asi půl minuty ohříváme. Horkou vláčnou a zvlhlou tortilu ihned upotřebíme, protože po takové úpravě má velmi krátkou dobu konzumace, jakmile vystydne ztvrdne a je pak již téměř nepoživatelná.

Autor: Volně dle Zdeňka Uhera

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy