REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hvězdy pečou makronky pro nadační fond Kolečko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V pražské cukrárně Saint Tropez se bude v krátké době konat již druhá dobročinná akce. Tentokrát pořádá Lukáš Otys, spolumajitel cukrárny, na Mezinárodní den dětí pečení a prodej makronek se známými osobnostmi pro Nadační fond Kolečko.


KDE: Cukrárna Saint Tropez (dům U Nováků, Vodičkova 30, Praha 1)
KDY: 1. června 2017
ČAS: 14.30 až 18.00

Kupte si makronky z rukou herečky a ambasadorky Kolečka Lindy Rybové, modelky Renaty Langmannové, moderátorky Báry Hlaváčkové, moderátora Libora Boučka a v neposlední řadě také vzácného hosta, prezidenta mediální skupiny Lagardere Active ČR, pana Michela Fleischmanna. Hvězdy je pro vás pod taktovkou zkušené cukrářky ze Saint Tropez, Michaely Nosálové, s láskou upečou! „Máme to štěstí, že se do naší cukrárny lidé vracejí, vyrábíme zde sladkosti, třeba právě ty makronky, které dělají nám i zákazníkům radost, a tak jsme si řekli, že poprosíme pět známých tváří, aby nám pomohly makronky upéct a prodat, aby se vybralo co nejvíce
finančních prostředků pro ty, kteří pomoc potřebují,“ říká Lukáš, který má za sebou úspěšnou benefiční akci „Velikonoční beránek“.

Veškerý výdělek bude věnován Nadačnímu fondu Kolečko, který vybranou částkou přispěje na koupi vrtačky do FN v Krči. Šek tentýž den předá Lukáš Otys předsedkyni správní rady Kolečka, paní Lindě Jandové. „Jsem moc rád, že se nám po úspěšné beránkové akci povedlo zorganizovat další, a budeme všichni doufat, že se nám na vrtačku podaří přispět co nejvyšší částkou,“ dodává Otys.

Akci podporuje Frekvence 1.

Poznámka redakce:

Nadační fond Kolečko podporuje od roku 2004 finančně a materiálně Centra dětské traumatologie a realizuje programy prevence úrazů dětí zejména v silničním provozu. Jejich cílem je zlepšit a urychlit proces léčení pomocí moderních přístrojů a pomůcek a zpříjemnit pobyt v nemocnici. NF Kolečko je členem Asociace nadačních fondů Fóra dárců a Evropské charty bezpečnosti silničního provozu.

Něco o cukrárně Saint Tropez:
Vyhlášená pražská cukrárna ve Vodičkově ulici, v domě U Nováků je projektem francouzské rodiny Musso, české rodiny Nosálových a Lukáše Otyse. V roce 2013 získala titul Cukrárna roku a stále si drží ten nejvyšší sladký standard. Všechny výrobky francouzské a české cukrařiny včetně čokoládových pralinek vznikají přímo v jejich prosklené provozovně před očima zákazníků. Jako jedni z mála se pyšní titulem Valrhona expert, který dostávají pouze podniky vykazující dlouhodobě nejvyšší kvalitu cukrářských výrobků. Saint Tropez je navíc jedinou cukrárnou, do které se jezdí pravidelně učit francouzští cukráři.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy