REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlebový someliér na Czech Food Expo 2024

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Od 9. do 12. května se českobudějovické výstaviště promění v pulzující centrum gastronomického dění. Město známé svou bohatou historií a kulturním dědictvím hostí druhý ročník veletrhu Czech Food Expo 2024, na který letos zavítá také chlebový someliér Stanislav Janíček.


V rámci programu se návštěvníci mohou těšit na řadu kulinářských zážitků. Veletrh přitahuje vystavovatele z celé České republiky i zahraničí, kteří představí to nejlepší ze své nabídky. Jedním z vrcholů veletrhu bude účast Stanislava Janíčka, renomovaného chlebového someliéra, jehož expertiza v oblasti pekařství je široce uznávána. Janíček, jenž se věnuje nejen tradičnímu pekařství, ale i moderním trendům ve výrobě chleba a pečiva, obdržel za svou práci mnohá ocenění a je řadu let komisařem na nejrůznějších pekařských soutěžích.

 

 

„Czech Food Expo je skvělá platforma nejen pro prezentaci našich produktů, ale i pro výměnu zkušeností a nových nápadů. Je pro mě čest být součástí této události a těším se, že předvedu návštěvníkům kouzlo pravého umění pekařství,“ říká chlebový someliér Stanislav Janíček.

Kromě vystoupení Stanislava Janíčka nabídne veletrh také bohatý doprovodný program například v prostorách stanoviště Svazu pekařů a cukrářů ČR, kde se budou konat živé ukázky pekařské práce, prezentace nových technik a ochutnávky výrobků přímo od mistrů pekařů. „Návštěvníkům veletrhu chceme nabídnout jedinečnou příležitost blíže se seznámit s pekařinou, trendy v oboru, zbořit zažité mýty a nabídnout program nejen pro fachmany z oboru, ale pro každého, kdo má zájem o gastronomii a pekařinu. Také bychom rádi oslovili potenciální studenty pekařského řemesla a jejich rodiče,“ komentuje Bohumil Hlavatý, výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů v ČR.

 

Přehled vystoupení chlebového someliéra:

  • Čtvrtek 9. 5. 2024

16:45–17:15 Ručně vyráběné rohlíky a pletýnky

  • Pátek 10. 5. 2024

12:00–12:30 Ručně vyráběné rohlíky a pletýnky
15:00–15:30 Výroba domácích chodských koláčů

  • Sobota 11. 5. 2024

12:00–12:30 Výroba domácích chodských koláčů
16:45–17:15 Ručně vyráběné rohlíky a pletýnky

  • Neděle 12. 5. 2024

10:45–11:15 Ručně vyráběné rohlíky a pletýnky
15:00–15:30 Výroba domácích chodských koláčů

Czech Food Expo 2024 je nejen významnou událostí pro České Budějovice, ale i pro celý český pekárenský průmysl. Veletrh představuje platformu pro setkání odborníků, výměnu znalostí a zkušeností, a je zároveň svátkem pro všechny, kdo si potrpí na kvalitu a inovace nejen v oblasti jídla a pití.

Více informací na CZECH FOOD EXPO 2024 – Výstaviště České Budějovice (vcb.cz).

 

Chlebový someliér

Stanislav Janíček se pekařině věnuje již od svého dětství. V oboru působí 25 let a prošel přitom různými profesemi. Cílem projektu Chlebový someliér, který probíhá pod záštitou Svazu pekařů a cukrářů v ČR, je šířit povědomí o chlebu, pečivu a pekařině a předávat široké veřejnosti zajímavé informace z oboru. Klíčovým komunikačním kanálem jsou edukativní videa, jež jsou pravidelně zavěšována na webových stránkách projektu www.chlebovysomelier.cz a na sociálních sítích Facebook (Chlebový someliér), Instagram (chlebovy_somelier) a YouTube kanále (@Chlebovysomelier).

 

O Svazu pekařů a cukrářů v ČR

Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. (SPaC ČR), je potravinářské profesní sdružení, které hájí zájmy firem podnikajících v pekařském a cukrářském oboru a podporuje jejich činnost. V současné době sdružuje 130 členů – pekáren a cukráren, dodavatelů strojního zařízení, surovin i služeb a potravinářských škol. Více informací na www.svazpekaru.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Startup Objednáme už digitalizoval přes 500 restaurací. Nyní brojí proti vysokým provizím dovážkových služeb

Zavedené donáškové firmy si účtují téměř třetinu z ceny každé objednávky. Český startup Objednáme, poskytující komplexní digitální objednávkový systém pro restaurace, chce skrze novou funkci restauracím usnadnit provoz vlastních rozvozů a snížit tak i cenu pro koncové zákazníky.

číst dále ...

Vedra jsou tu. Jaké potraviny vás spolehlivě ochladí?

Letní měsíce se v posledních letech nesou ve znamení vysokých teplot, které našemu organismu dlouhodobě nesvědčí. Jak si ulevit od veder, když nemůžeme skočit do bazénu a klimatizace zrovna není po ruce? Pomoci nám můžou i některé potraviny – a možná vás některé z nich svou „ochlazovací“ schopností překvapí.

číst dále ...

Jak uchovávat potraviny při převozu na chatu

Vyšší teploty potravinám přepravovaným v autě na chatu či chalupu příliš nesvědčí. Jiné řešení než právě tohle však mnohdy neexistuje, třeba když se vaše chata nachází mimo civilizaci nebo v malé vesničce bez obchodu. Správně provedený transport je však pro potraviny naprosto nezbytný, vzhledem k tomu, že i během velmi krátké chvilky v autě může vlivem nadměrného tepla dojít k jejich znehodnocení. Podívejte se na pár dobrých rad, jak postupovat, pokud chcete uchovat potraviny čerstvé.

číst dále ...

Cestovatel po Itálii: nová limitovaná bageta od Simply Fresh přijíždí s Fiatem 500 pro vás!

Letní počasí a prosluněné dny přímo vybízí k cestování do zahraničí. Pokud se ale letos k moři nedostanete, nemusíte být smutní. Značka Simply Fresh totiž připravila limitovanou edici baget s názvem Cestovatel po Itálii, která přinese kousek Itálie i k vám domů. Zapojit se navíc můžete do soutěže o Fiat 500. Novinka je dostupná na benzinových stanicích (např. Orlen a Tank Ono) nebo ve vybraných prodejnách (např. Žabka a Pont).

číst dále ...

Česko zná vítěze soutěže Chléb roku 2024 V Pardubicích byl překonán český chlebový rekord

Ve středu 12. června se v Pardubicích uskutečnil již 30. ročník největší tuzemské pekařské akce Dny chleba, kde se sešli pekařští odborníci, aby společně vybrali vítěze prestižní soutěže Chléb roku. Na místě bylo vystaveno celkem 272 druhů chleba, a jedná se tak o nový rekord, který posvětil zástupce Agentury Dobrý den, jež české rekordy spravuje. V samotné soutěži Chléb roku bylo posuzováno 113 různých chlebů.

číst dále ...

Jak poznat skutečně kvalitní olivový olej?

Španělsko je známé jako největší producent olivového oleje na světě a jejich výrobky jsou synonymem pro kvalitu a tradici. V tomto článku se zaměříme na dva klíčové faktory, které určují kvalitu olivového oleje – polyfenoly a aciditu. Dozvíte se, proč jsou tyto složky tak důležité pro vaše zdraví a jak ovlivňují chuť a trvanlivost oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.