REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovací sezona je tady! Tipy kam na grilování po celé ČR

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilovací vášeň během teplého počasí ovládne takřka všechny z nás. Ale ne každý má to štěstí, aby si mohl ugrilovat maso nebo opéct buřta na vlastní zahradě. Proto pro vás Drůbežářský závod Klatovy připravil několik tipů na využití veřejných grilovišť či piknikových míst po celé České republice.


Dobré jídlo připravené na ohni spojuje přátele a vytváří nezapomenutelné zážitky

Češi si čím dál více oblíbili outdoorovou gastronomii, které je možné se věnovat i v českých parcích a lesoparcích. Nejvíce grilovišť najdete v Praze, další jsou v Hradci Králové, Plzni či Brně. Taková místa jsou ideální pro pohodový víkend s rodinou, přáteli nebo kolegy z práce. Mnohdy je lze spojit se hrami pro děti nebo sportovními aktivitami. Proto neváhejte a vydejte se do přírody. Ale nezapomeňte, že počet míst je omezený. Takže kdo dřív přijde, ten dřív griluje!

 

 

Pikniková místa s ohništěm, nebo grilovací místa

Pikniková místa jsou zpravidla opatřena dřevěným piknikovým stolem s lavicemi, odpadkovým košem a vyznačeným ohništěm. V Praze by se postupně na některých místech měly objevovat i mobilní toalety. Griloviště má podobné vybavení jako piknikové místo, ale má tu výhodu, že zde najdete i ocelový gril. Takže nemusí zůstat jen u opékání buřtů a klobás, ale můžete si připravit i pořádně šťavnatý steak.

 

Grilovací místa

  • Praha: Na Košíku v Praze 15 – nově vybudované griloviště s velkým grilem, v blízkosti dětského hřiště. Centrální park v Praze 13 – moderní griloviště s ocelovým grilem, v blízkosti restaurace.
  • Pardubice: Na Špici – grilovací prostor je ukryt v dřevěné budově, která slouží jako půjčovna sportovních potřeb.
  • Hradec Králové: Šimkovy sady – jedno grilovací místo najdete na poloostrově u rybníčka a další dvě v sadech sousedících s katastrálním úřadem.
  • Brno: Brněnská přehrada – zde najdete hned tři veřejná grilovací místa, a to na Rokli, Pod Dymou a v lokalitě Sokolovské koupaliště. Park Kraví hora – veřejné griloviště se nachází u cesty naproti vodojemu.
 

Pikniková místa s ohništěm

  • Plzeň: Senecký rybník – ideální místo k relaxaci, sportování i grilování. Kolem rybníka se rozprostírá písečná pláž.
  • Praha: Ohniště pod modřanským jezerem, Chuchelský háj (V Lomu), Prokopské údolí (Klukovice u dětského hřiště), Obora Hvězda (Pod rybníkem, U domu oborníka), Kunratický les (Vyhlídka, U Gizely), Stromovka (zde najdete hned 4 místa a u Šlechtovy restaurace vám za 400 Kč gril i půjčí) a mnoho dalších míst.
 

Nezapomeňte na pravidla

  • Ohniště můžete obecně využívat od 8 – 23 hod. V parcích však platí dodržování nočního klidu, takže do 22 hod. musíte s grilováním skončit.
  • Pikniková místa nejsou standardně zásobena dřívím, proto je lepší si vždy donést své vlastní.
  • Jelikož se většina těchto míst nachází hluboko v lesích, udržujte určitou míru hlasitosti a klidu.
  • Neodhazujte odpadky a neznečišťujte okolí místa.
  • Před odchodem ohniště důkladně uhaste dostatečným množstvím vody.

Ugrilovat se dá řada věcí. Od marinovaného masa, přes různé druhy klobás a sýru, až po zeleninu a ovoce!

TIP: Vyzkoušejte například Kuřecí špízy se špekem od DZ Klatovy na špízu kromě výborného kuřecího stehna bez kosti a kůže najdete i uzený špek, bílou cibuli a na plátky nakrájenou zelenou papriku.

 

Recept: Pikantní marinována kuřecí prsa – recept se objeví po kliknutí na jeho název nebo fotografii!

 

TIP: Pro ty, co chtějí ušetřit čas s marinováním, má Drůbežářský závod Klatovy řešení v podobě již připravených balení Family Grill Argentina, Party Grill – horní a spodní stehna marinovaná DUO nebo Family Grill Brazílie. Stačí si jen vybrat a můžete grilovat. K tomu se nejlépe hodí grilovaná zelenina, jako je například zelená cuketa, červená a žlutá paprika, potřená olivovým olejem s grilovacím kořením.

 

Chutné klobásy na gril snadno a rychle

Kromě klasických klobás můžete vyzkoušet kuřecí klobásy se sýrem nebo kuřecí TRIO klobásky bez E od Drůbežářského závodu Klatovy. Křehkost a jemnost kuřecího masa ocení zejména malí strávníci.

TIP: Klobásy před pečením lehce nařežte a podávejte například s plnotučnou hořčicí a čerstvým pečivem.

 

Poznámka redakce:

Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 850 t masných výrobků. Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3 000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. Vybrané produkty si dále mohou zákazníci zakoupit přímo ve dvou podnikových prodejnách v Klatovech. Drůbežářský závod Klatovy a.s. zaměstnává přibližně 800 lidí. Více informací naleznete na: http://www.dzklatovy.cz/

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy