REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fitness(ka) Veronika radí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zde Vám předkládám můj oblíbený recept na dobrou snídani. “Lehké fitness lívanečky s jogurtem” lehké, zdravé, … ukázka z receptů Veroniky (viz. recepty fitness).


Potřebné suroviny 10 ks vaječných bílků 50 g ovesných vloček (jemně drcené) 40 g rýžové mouky (pokud možno instantní) 1/2 dcl vlažné vody mletá skořice na dochucení

sladidlo – jako sladidlo vám doporučuji použít glukopur, med a nebo umělé sladidlo
jogurt dle vašeho výběru – např.

bílý jogurt se sníženým obsahem tuku
jahodový „topik” na zdobení

Postup přípravy:

1. Do mixéru nalijeme 10 bílků, přídáme rýžovou mouku, ovesné vločky a trochu skořice a mixujeme – mixér nevypínáme a po chvilce přidáme 1/2 dcl vlažné vody a sladidlo (sladidlo podle chuti-např. glukopuru 20g )

2. Mixujeme max. 3-5 minut

3. Těsto v mixéru musí být nadýchané a jemně napěněné – husté stejně jako u klasických lívanců – díky inst.

rýžové mouce a vláknině v ov.

vločkách těsto působí nadýchaně aniž by jste museli použít kypřící prášek do pečiva

4. Nachystáme si pánvičku, rozpálíme a až je dno dostatečně zahřáté, tak postupně lejeme na pánvičku malé množství těsta, tak aby nám tvořilo kulaté lívanečky o průměru asi 8-10 cm

5. Teď už nám zbývá jen hotové lívanečky dát na talíř a zahájit „finální úpravu”.

Vaší fantazii se v tomto meze nekladou! Takže je spousta variant, jak si lívanečky na talíři ozdobit, aby nejen skvěle chutnaly, ale i vypadaly. Například různé druhy ovocných jogurtů,tvarohů – dnešni nabídka příchutí tvarohů a jogurtů „light” či „aktivia” je čím dál pestřejší, tak proč ji nevyužít! Můžu doporučit i ozdobit ovocem. Například nakrájený ananas-doporučuji spíš čerstvý, nebo jahody, borůvky, jablko apod….

A jestli se nemůžete rozhodnout, tak doporučuji kombinaci, která je rychlá a přitom vypadá skvěle – na každý lívanečerk dáme lžíci bílého jogurtu (např aktivia) oslazeného medem, glukopurem nebo um. sladidlem, nakonec vezmeme jahodový „topik” a lehce jím lívanečky dozdobíme.

Doporučení – Nesmíte zapomínat,že „oči jedí první”, takže čím lépe náš pokrm vypadá a líbí se nám, tak tím víc nám i chutná. Lehké fitness lívanečky, ať už jogurtem, tvarohem – zdobené ovocem, kakaem apod jsou vhodným řešením nejen snídaně, ale i svačiny a nemusíte mít výčitky svědomí, když toto jídlo jíte kdykoli během dne – jelikož obsahuje sacharydy a bílkoviny v poměru 1:1 a navíc hodně vlákniny, nejen že zasytí, ale navíc obsahuje tu nejzdravější formu sacharydů.

Lehké fitness lívanečky nejsou náročné na přípravu a ani na čas, jsou zdravé, mají nízkou kaloricku hodnotu a navíc skvěle chutnají ! Co víc si přát . Doufám,že se stanou i u vás oblíbenou součástí jídelníčku……

Co byste ještě měli vědět …….

doporučuji používat teflonovou nebo titanovou pánev – pokud patříte mezi ty, kteří mají kuchyň tímto typem nádobí již vybavenou, tak vám mužu jen pogratulovat. Díky tomuto typu nádobí – nejen,že přestanete potřebovat tuk při tepelné úpravě – ať už smažením nebo pečením, takže ušetříte, ale navíc-a to je pro nás daleko důležitější – tím, že snížíte procento tuku, tak snížite i kalorickou hodnotu jídla a né málo, naopak! Co vás možná překvapí, ale doufám, že scela určitě potěší – tak takto upravené lívanečky nejen, že nejsou kalorická bomba – naopak, mají velmi nízkou kalorickou hodnotu a přitom vyšší procento bílkovin, tudíž méně sacharydů, minimum tuku, obsahují mimo jiné vlákninu (o jejím dostatečném příjmu ve stravě, důležitosti a zdravém vlivu na organismus jste jistě už slyšeli) a navíc báječně nejen vypadají,ale i chutnají !

Doba přípravy: 20 minut

Autor: Veronika Zieglerova

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Kouzlete se saláty a připravte si svěží večeři

Dostaňte se na léto do formy. Vyzkoušejte namísto těžkých a smažených pokrmů lehká jídla, jako jsou čím dál oblíbenější Buddha bowls. Přestože můžete mít pocit, že vás zeleninový salát nezasytí, věřte, že v kombinaci s kvalitním masem nebo sýrem, tomu bude právě naopak. Nejen, že zaženete hlad, ale budete mít také spoustu energie. Salát nemusí být jen kombinace nakrájené zeleniny, ale mísa plná vyvážených a plných chutí.

číst dále ...

Zpestřete si grilování prvním nutričně kompletním rostlinným burgerem od české Many

Česká firma Mana přišla s novinkou, kterou je první nutričně kompletní rostlinný burger na světě. I přes jeho rostlinný původ neztrácí tento burger nic na chuti ani textuře. Díky intenzivnímu vývoji se podařilo vytvořit burger, který chutná stejně dobře jako ty masové, má pevnou strukturu, a přitom je i skvěle šťavnatý. ManaBurger není jen pro vegany, ale i pro ty, kteří mají rádi chuť poctivého burgeru z hovězího masa, ale chtějí si místo něj občas dopřát zdravější a nutričně plnohodnotnou alternativu vyrobenou s výrazně nižším dopadem na planetu. Výroba tohoto burgeru je totiž výrazně šetrnější k životnímu prostředí než produkce hovězího masa. Energetická náročnost je o polovinu nižší a spotřeba vody dokonce o 99 %.

číst dále ...

Zelenina jako strašák dětských talířů

Zelenina – základní potravina, která by měla mít své místo v dospělém, ale i dětském jídelníčku. Jenže donutit děti zeleninu jíst, bývá občas problém. Můžete ji ale šikovně schovat do jídel, ve kterých nepůjde tolik poznat. Přinášíme vám tipy, jak udělat pokrmy ze zeleniny atraktivnější a taky chutnější.

číst dále ...

4 nejlepší třešňové Cake Pops recepty

Tak dobré a přitom tak rychle pryč. Třešně jsou jedna z těch typicky letních surovin, která je pryč dřív, než se rozkoukáte. Vrhněte se na ně tento rok pořádně a až se vám přejí čerstvé, zakomponujte je do dezertů! Hitem jsou teď dezerty, které si každý jednoduše vezme do ruky bez složitého krájení a oddělování.

číst dále ...

3 okamžiky, kdy se vyhnout cukru a vsadit na svačinku plnou bílkovin

Když nás trápí pocit hladu, zaženeme ho jídlem. Spousta potravin ho dokáže přirozeným způsobem potlačit, obzvlášť potom ty, které jsou bohaté na proteiny a navozují rychlý pocit sytosti. Jiné zase naopak ovlivňují chutě a je lepší se jim vyhnout obloukem. Jsou to ty s vysokým glykemickým indexem, které sice „zaplácnou“, ale zanedlouho se žaludek ozve znovu a o to silněji. Obzvlášť pozor si dejte na potraviny, v kterých byste nenápadně ukrytý cukr nečekali. Ozývá se hlad nevhod? Zažeňte ho unikátní proteinovou tyčinku bez přidaného cukru.

číst dále ...

Bageterie Boulevard uvádí nové menu podle známého izraelského šéfkuchaře, jako první ho ochutnal izraelský velvyslanec

Zákazníci Bageterie Boulevard možnost ochutnat nové sezónní Chef Menu, které pro ně sestavil přední izraelský šéfkuchař Charlie Fadida z Tel Avivu. V menu hrají prim chutě i suroviny typické pro izraelskou kuchyni. Kromě dvou různých baget a polévky se v rámci řady Balanced calories představí také vegetariánský burger a veganský wrap. Nové Chef Menu je dostupné na všech pobočkách Bageterie Boulevard. Jako první menu ochutnal velvyslanec Státu Izrael v České republice Daniel Meron.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy