REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fitness(ka) Veronika radí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zde Vám předkládám můj oblíbený recept na dobrou snídani. “Lehké fitness lívanečky s jogurtem” lehké, zdravé, … ukázka z receptů Veroniky (viz. recepty fitness).


Potřebné suroviny 10 ks vaječných bílků 50 g ovesných vloček (jemně drcené) 40 g rýžové mouky (pokud možno instantní) 1/2 dcl vlažné vody mletá skořice na dochucení

sladidlo – jako sladidlo vám doporučuji použít glukopur, med a nebo umělé sladidlo
jogurt dle vašeho výběru – např.

bílý jogurt se sníženým obsahem tuku
jahodový „topik” na zdobení

Postup přípravy:

1. Do mixéru nalijeme 10 bílků, přídáme rýžovou mouku, ovesné vločky a trochu skořice a mixujeme – mixér nevypínáme a po chvilce přidáme 1/2 dcl vlažné vody a sladidlo (sladidlo podle chuti-např. glukopuru 20g )

2. Mixujeme max. 3-5 minut

3. Těsto v mixéru musí být nadýchané a jemně napěněné – husté stejně jako u klasických lívanců – díky inst.

rýžové mouce a vláknině v ov.

vločkách těsto působí nadýchaně aniž by jste museli použít kypřící prášek do pečiva

4. Nachystáme si pánvičku, rozpálíme a až je dno dostatečně zahřáté, tak postupně lejeme na pánvičku malé množství těsta, tak aby nám tvořilo kulaté lívanečky o průměru asi 8-10 cm

5. Teď už nám zbývá jen hotové lívanečky dát na talíř a zahájit „finální úpravu”.

Vaší fantazii se v tomto meze nekladou! Takže je spousta variant, jak si lívanečky na talíři ozdobit, aby nejen skvěle chutnaly, ale i vypadaly. Například různé druhy ovocných jogurtů,tvarohů – dnešni nabídka příchutí tvarohů a jogurtů „light” či „aktivia” je čím dál pestřejší, tak proč ji nevyužít! Můžu doporučit i ozdobit ovocem. Například nakrájený ananas-doporučuji spíš čerstvý, nebo jahody, borůvky, jablko apod….

A jestli se nemůžete rozhodnout, tak doporučuji kombinaci, která je rychlá a přitom vypadá skvěle – na každý lívanečerk dáme lžíci bílého jogurtu (např aktivia) oslazeného medem, glukopurem nebo um. sladidlem, nakonec vezmeme jahodový „topik” a lehce jím lívanečky dozdobíme.

Doporučení – Nesmíte zapomínat,že „oči jedí první”, takže čím lépe náš pokrm vypadá a líbí se nám, tak tím víc nám i chutná. Lehké fitness lívanečky, ať už jogurtem, tvarohem – zdobené ovocem, kakaem apod jsou vhodným řešením nejen snídaně, ale i svačiny a nemusíte mít výčitky svědomí, když toto jídlo jíte kdykoli během dne – jelikož obsahuje sacharydy a bílkoviny v poměru 1:1 a navíc hodně vlákniny, nejen že zasytí, ale navíc obsahuje tu nejzdravější formu sacharydů.

Lehké fitness lívanečky nejsou náročné na přípravu a ani na čas, jsou zdravé, mají nízkou kaloricku hodnotu a navíc skvěle chutnají ! Co víc si přát . Doufám,že se stanou i u vás oblíbenou součástí jídelníčku……

Co byste ještě měli vědět …….

doporučuji používat teflonovou nebo titanovou pánev – pokud patříte mezi ty, kteří mají kuchyň tímto typem nádobí již vybavenou, tak vám mužu jen pogratulovat. Díky tomuto typu nádobí – nejen,že přestanete potřebovat tuk při tepelné úpravě – ať už smažením nebo pečením, takže ušetříte, ale navíc-a to je pro nás daleko důležitější – tím, že snížíte procento tuku, tak snížite i kalorickou hodnotu jídla a né málo, naopak! Co vás možná překvapí, ale doufám, že scela určitě potěší – tak takto upravené lívanečky nejen, že nejsou kalorická bomba – naopak, mají velmi nízkou kalorickou hodnotu a přitom vyšší procento bílkovin, tudíž méně sacharydů, minimum tuku, obsahují mimo jiné vlákninu (o jejím dostatečném příjmu ve stravě, důležitosti a zdravém vlivu na organismus jste jistě už slyšeli) a navíc báječně nejen vypadají,ale i chutnají !

Doba přípravy: 20 minut

Autor: Veronika Zieglerova

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy