REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fitness(ka) Veronika radí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zde Vám předkládám můj oblíbený recept na dobrou snídani. “Lehké fitness lívanečky s jogurtem” lehké, zdravé, … ukázka z receptů Veroniky (viz. recepty fitness).


Potřebné suroviny 10 ks vaječných bílků 50 g ovesných vloček (jemně drcené) 40 g rýžové mouky (pokud možno instantní) 1/2 dcl vlažné vody mletá skořice na dochucení

sladidlo – jako sladidlo vám doporučuji použít glukopur, med a nebo umělé sladidlo
jogurt dle vašeho výběru – např.

bílý jogurt se sníženým obsahem tuku
jahodový „topik” na zdobení

Postup přípravy:

1. Do mixéru nalijeme 10 bílků, přídáme rýžovou mouku, ovesné vločky a trochu skořice a mixujeme – mixér nevypínáme a po chvilce přidáme 1/2 dcl vlažné vody a sladidlo (sladidlo podle chuti-např. glukopuru 20g )

2. Mixujeme max. 3-5 minut

3. Těsto v mixéru musí být nadýchané a jemně napěněné – husté stejně jako u klasických lívanců – díky inst.

rýžové mouce a vláknině v ov.

vločkách těsto působí nadýchaně aniž by jste museli použít kypřící prášek do pečiva

4. Nachystáme si pánvičku, rozpálíme a až je dno dostatečně zahřáté, tak postupně lejeme na pánvičku malé množství těsta, tak aby nám tvořilo kulaté lívanečky o průměru asi 8-10 cm

5. Teď už nám zbývá jen hotové lívanečky dát na talíř a zahájit „finální úpravu”.

Vaší fantazii se v tomto meze nekladou! Takže je spousta variant, jak si lívanečky na talíři ozdobit, aby nejen skvěle chutnaly, ale i vypadaly. Například různé druhy ovocných jogurtů,tvarohů – dnešni nabídka příchutí tvarohů a jogurtů „light” či „aktivia” je čím dál pestřejší, tak proč ji nevyužít! Můžu doporučit i ozdobit ovocem. Například nakrájený ananas-doporučuji spíš čerstvý, nebo jahody, borůvky, jablko apod….

A jestli se nemůžete rozhodnout, tak doporučuji kombinaci, která je rychlá a přitom vypadá skvěle – na každý lívanečerk dáme lžíci bílého jogurtu (např aktivia) oslazeného medem, glukopurem nebo um. sladidlem, nakonec vezmeme jahodový „topik” a lehce jím lívanečky dozdobíme.

Doporučení – Nesmíte zapomínat,že „oči jedí první”, takže čím lépe náš pokrm vypadá a líbí se nám, tak tím víc nám i chutná. Lehké fitness lívanečky, ať už jogurtem, tvarohem – zdobené ovocem, kakaem apod jsou vhodným řešením nejen snídaně, ale i svačiny a nemusíte mít výčitky svědomí, když toto jídlo jíte kdykoli během dne – jelikož obsahuje sacharydy a bílkoviny v poměru 1:1 a navíc hodně vlákniny, nejen že zasytí, ale navíc obsahuje tu nejzdravější formu sacharydů.

Lehké fitness lívanečky nejsou náročné na přípravu a ani na čas, jsou zdravé, mají nízkou kaloricku hodnotu a navíc skvěle chutnají ! Co víc si přát . Doufám,že se stanou i u vás oblíbenou součástí jídelníčku……

Co byste ještě měli vědět …….

doporučuji používat teflonovou nebo titanovou pánev – pokud patříte mezi ty, kteří mají kuchyň tímto typem nádobí již vybavenou, tak vám mužu jen pogratulovat. Díky tomuto typu nádobí – nejen,že přestanete potřebovat tuk při tepelné úpravě – ať už smažením nebo pečením, takže ušetříte, ale navíc-a to je pro nás daleko důležitější – tím, že snížíte procento tuku, tak snížite i kalorickou hodnotu jídla a né málo, naopak! Co vás možná překvapí, ale doufám, že scela určitě potěší – tak takto upravené lívanečky nejen, že nejsou kalorická bomba – naopak, mají velmi nízkou kalorickou hodnotu a přitom vyšší procento bílkovin, tudíž méně sacharydů, minimum tuku, obsahují mimo jiné vlákninu (o jejím dostatečném příjmu ve stravě, důležitosti a zdravém vlivu na organismus jste jistě už slyšeli) a navíc báječně nejen vypadají,ale i chutnají !

Doba přípravy: 20 minut

Autor: Veronika Zieglerova

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Valentýnské müsli snídaně do postele. 4 tipy na romantické recepty

Že každý rok při této příležitosti chodíte na romantickou večeři? To je samozřejmě skvělé! Zkuste však letos svou drahou polovičku překvapit hned na úvod zamilovaného dne a připravte lehkou, ale přitom výživnou snídani až do postele. A protože správná snídaně by měla obsahovat dostatek kvalitních sacharidů, vlákniny a bílkovin, přinášíme vám čtyři tipy na snídaně z müsli.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Tuřín – neprávem zapomenutá zelenina

Tuřín je křížencem vodnice a hlávkového zelí. I když je dobře známý fanouškům kultovního seriálu Černá zmije, který se odehrával v anglickém středověku, tak byl objeven a popsán pravděpodobně až v 17. století ve Švédsku, odkud se rozšířil do Evropy a celého světa. Tuřín je sytý, a hlavně mrazu odolný. A to více než jakákoli jiná zelenina. Díky tomu byl velmi oblíbenou potravou chudých a zejména během světových válek se jednalo o jednoduchou potravinu pro vypěstování i skladování a častou složku jídel. Možná proto, že tuřínu měli všichni už dost, po druhé světové válce vymizel z našich jídelníčků. To je ovšem škoda.

číst dále ...

Poslechněte babičky: Polévka je grunt a v chladném počasí příjemně zahřeje

„Polévka je grunt a maso je špunt,“ také jste to od babičky slýchali? Tak si toto rčení dobře zapamatujte, protože je pravdivé. Polévky působí blahodárně na organismus, v zimě nás příjemně prohřejí a v létě ve své studené formě naopak ochladí. Díky řadě pozitivních účinků na tělo i mysl by měly být polévky součástí každého jídelníčku. Jsou velmi nenáročné na přípravu, a není divu, že si je oblíbili již naši předkové.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy