REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Exkluzivní kávové nápoje, které vám zachutnají

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vychutnat si lahodnou kávu s jedinečným aroma můžete i netypicky. Požitek ze skvělé chuti nabízí ochucené rozpustné kávy Jacobs ve formě výborných nápojů. Je libo ledové lískooříškové latté, co v létě osvěží, nebo exotický oříšek, který v zimě zahřeje? Lahodné slané karamelové latté pro teplé dny a karamelová moka na chladnější večery? Neopomeňte nealkoholickou variantu irské kávy nebo irské freddo lahodící oku i jazyku.


Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv způsob přípravy ochucené rozpustné kávy Jacobs, zastavte se a vychutnejte si ji v klidu. Požitek z chuti se znásobí.

Studený recept

1. Ledové lískooříškové latté

Ingredience na 1 porci:

  • Pár ledových kostek
  • 150 ml studené vody
  • 50 ml plnotučného mléka
  • hrstka lískových oříšků
  • 3 lžičky bílého cukru
  • 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí lískového oříšku

Postup:

Rozehřejte pánev na vyšší teplotu a přidejte 3 lžičky bílého cukru. Jakmile začne cukr karamelizovat, vmíchejte hrst lískových oříšků a nechte je hezky obalit v karamelu. Oříšky pak vyndejte z pánve a nechte je vychladnout. Vezměte skleničku o objemu 300 ml a naplňte ji ledem a zkaramelizovanými oříšky. Následně si připravte kávu tak, že 150 ml studené vody smícháte s instantní kávou Jacobs s příchutí lískového oříšku. Tu nalijte do připravené sklenice s ledem a oříšky. Poté přidejte plnotučné mléko a kávu případně ozdobte karamelovými oříšky.

 

 

Teplý recept

2. Exotický oříšek

Ingredience na 1 porci:

  • 250 ml plnotučného mléka
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • špetka mleté skořice
  • 3 hřebíčky
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí lískového oříšku
  • třtinový cukr
  • hoblinky z 1 čtverečku mléčné čokolády

Postup:

V kastrůlku ohřejte 250 ml plnotučného mléka spolu s kořením. Jakmile ucítíte, že se začíná uvolňovat vůně koření, přidejte dvě lžičky kávy Jacobs s příchutí lískového oříšku. Až se káva v mléce rozpustí, můžete přestat směs ohřívat. Vše naservírujte do hrníčku, oslaďte dle chuti a navrch dozdobzr hvězdičkou badyánu s nastrouhanými kousky čokolády.

 

 

Studený recept

3. Slané karamelové latté

Ingredience na 1 porci:

  • 250 ml studeného mléka
  • 3 lžičky Jacobs s příchutí karamelu
  • vanilkový lusk
  • vločková sůl
  • třtinový cukr
  • kousky karamelu

Postup:

Do 250 ml studeného mléka přidejte 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí karamelu, přidejte dřeň z vanilkového lusku a hezky promíchejte. Pro pravou chuť slaného karamelu přidejte malou špetku vločkové soli. Kávu můžete osladit třtinovým cukrem. Vysokou sklenici naplňte ledem a zalijte připravenou kávou. Ozdobte kousky karamelu, vanilkovým luskem a brčkem.

 

 

Teplý recept

4. Karamelová moka

Ingredience na 1 porci:

  • 250 ml plnotučného mléka
  • vyšlehaná smetana
  • 50 g hořké čokolády s obsahem 70%
  • 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí karamelu
  • třtinový cukr
  • drcený karamel
  • špetka skořice
  • celá skořice

Postup:

Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu. Pomalu do ní vmíchejte 250 ml mléka. Přidejte 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí karamelu, špetku skořice a oslaďte dle chuti třtinovým cukrem. Nalijte do hrnečku, navrch ozdobte šlehačkou z vyšlehané smetany a poté posypte drceným karamelem. Místo lžičky můžete použít celou skořici.

 

 

Studený recept

5. Irské freddo

Ingredience na 1 porci:

  • 250 ml studeného mléka
  • šlehačka
  • 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí irského krému
  • tekutý karamel
  • 1 lžíce rozpuštěné čokolády
  • čokoládové hoblinky

Postup:

Na dno vysoké sklenice nalijte rozpuštěnou čokoládu. Na ni přidejte opatrně přes lžičku několik vrstev tekutého karamelu tak, aby se vrstvy nepromíchaly. Vrstvy pomalu zalijte připravenou kávovou směsí ze studeného mléka a kávy Jacobs s příchutí irského krému. Doplňte šlehačkou z vyšlehané smetany a ozdobte čokoládovými hoblinkami. Servírujte s brčkem.

 

 

Teplý recept

6. Irská káva

1 porce:

  • 200 ml horké vody
  • našlehaná smetana
  • 3 lžičky kávy Jacobs příchuť irský krém
  • třtinový cukr
  • zrnko kávy

Postup:

3 lžičky kávy Jacobs s příchutí irského krému zalijte horkou vodou a oslaďte dle chuti třtinovým cukrem. Pomalu nalijte našlehanou smetanu. Tuto kávu podáváme ve sklenici na nožce s uchem a můžeme ozdobit zrnkem kávy.

 

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy