REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Exkluzivní kávové nápoje, které vám zachutnají

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vychutnat si lahodnou kávu s jedinečným aroma můžete i netypicky. Požitek ze skvělé chuti nabízí ochucené rozpustné kávy Jacobs ve formě výborných nápojů. Je libo ledové lískooříškové latté, co v létě osvěží, nebo exotický oříšek, který v zimě zahřeje? Lahodné slané karamelové latté pro teplé dny a karamelová moka na chladnější večery? Neopomeňte nealkoholickou variantu irské kávy nebo irské freddo lahodící oku i jazyku.


Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv způsob přípravy ochucené rozpustné kávy Jacobs, zastavte se a vychutnejte si ji v klidu. Požitek z chuti se znásobí.

Studený recept

1. Ledové lískooříškové latté

Ingredience na 1 porci:

  • Pár ledových kostek
  • 150 ml studené vody
  • 50 ml plnotučného mléka
  • hrstka lískových oříšků
  • 3 lžičky bílého cukru
  • 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí lískového oříšku

Postup:

Rozehřejte pánev na vyšší teplotu a přidejte 3 lžičky bílého cukru. Jakmile začne cukr karamelizovat, vmíchejte hrst lískových oříšků a nechte je hezky obalit v karamelu. Oříšky pak vyndejte z pánve a nechte je vychladnout. Vezměte skleničku o objemu 300 ml a naplňte ji ledem a zkaramelizovanými oříšky. Následně si připravte kávu tak, že 150 ml studené vody smícháte s instantní kávou Jacobs s příchutí lískového oříšku. Tu nalijte do připravené sklenice s ledem a oříšky. Poté přidejte plnotučné mléko a kávu případně ozdobte karamelovými oříšky.

 

 

Teplý recept

2. Exotický oříšek

Ingredience na 1 porci:

  • 250 ml plnotučného mléka
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • špetka mleté skořice
  • 3 hřebíčky
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí lískového oříšku
  • třtinový cukr
  • hoblinky z 1 čtverečku mléčné čokolády

Postup:

V kastrůlku ohřejte 250 ml plnotučného mléka spolu s kořením. Jakmile ucítíte, že se začíná uvolňovat vůně koření, přidejte dvě lžičky kávy Jacobs s příchutí lískového oříšku. Až se káva v mléce rozpustí, můžete přestat směs ohřívat. Vše naservírujte do hrníčku, oslaďte dle chuti a navrch dozdobzr hvězdičkou badyánu s nastrouhanými kousky čokolády.

 

 

Studený recept

3. Slané karamelové latté

Ingredience na 1 porci:

  • 250 ml studeného mléka
  • 3 lžičky Jacobs s příchutí karamelu
  • vanilkový lusk
  • vločková sůl
  • třtinový cukr
  • kousky karamelu

Postup:

Do 250 ml studeného mléka přidejte 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí karamelu, přidejte dřeň z vanilkového lusku a hezky promíchejte. Pro pravou chuť slaného karamelu přidejte malou špetku vločkové soli. Kávu můžete osladit třtinovým cukrem. Vysokou sklenici naplňte ledem a zalijte připravenou kávou. Ozdobte kousky karamelu, vanilkovým luskem a brčkem.

 

 

Teplý recept

4. Karamelová moka

Ingredience na 1 porci:

  • 250 ml plnotučného mléka
  • vyšlehaná smetana
  • 50 g hořké čokolády s obsahem 70%
  • 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí karamelu
  • třtinový cukr
  • drcený karamel
  • špetka skořice
  • celá skořice

Postup:

Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu. Pomalu do ní vmíchejte 250 ml mléka. Přidejte 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí karamelu, špetku skořice a oslaďte dle chuti třtinovým cukrem. Nalijte do hrnečku, navrch ozdobte šlehačkou z vyšlehané smetany a poté posypte drceným karamelem. Místo lžičky můžete použít celou skořici.

 

 

Studený recept

5. Irské freddo

Ingredience na 1 porci:

  • 250 ml studeného mléka
  • šlehačka
  • 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí irského krému
  • tekutý karamel
  • 1 lžíce rozpuštěné čokolády
  • čokoládové hoblinky

Postup:

Na dno vysoké sklenice nalijte rozpuštěnou čokoládu. Na ni přidejte opatrně přes lžičku několik vrstev tekutého karamelu tak, aby se vrstvy nepromíchaly. Vrstvy pomalu zalijte připravenou kávovou směsí ze studeného mléka a kávy Jacobs s příchutí irského krému. Doplňte šlehačkou z vyšlehané smetany a ozdobte čokoládovými hoblinkami. Servírujte s brčkem.

 

 

Teplý recept

6. Irská káva

1 porce:

  • 200 ml horké vody
  • našlehaná smetana
  • 3 lžičky kávy Jacobs příchuť irský krém
  • třtinový cukr
  • zrnko kávy

Postup:

3 lžičky kávy Jacobs s příchutí irského krému zalijte horkou vodou a oslaďte dle chuti třtinovým cukrem. Pomalu nalijte našlehanou smetanu. Tuto kávu podáváme ve sklenici na nožce s uchem a můžeme ozdobit zrnkem kávy.

 

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy