REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Exkluzivní kávové nápoje, které vám zachutnají

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vychutnat si lahodnou kávu s jedinečným aroma můžete i netypicky. Požitek ze skvělé chuti nabízí ochucené rozpustné kávy Jacobs ve formě výborných nápojů. Je libo ledové lískooříškové latté, co v létě osvěží, nebo exotický oříšek, který v zimě zahřeje? Lahodné slané karamelové latté pro teplé dny a karamelová moka na chladnější večery? Neopomeňte nealkoholickou variantu irské kávy nebo irské freddo lahodící oku i jazyku.


Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv způsob přípravy ochucené rozpustné kávy Jacobs, zastavte se a vychutnejte si ji v klidu. Požitek z chuti se znásobí.

Studený recept

1. Ledové lískooříškové latté

Ingredience na 1 porci:

  • Pár ledových kostek
  • 150 ml studené vody
  • 50 ml plnotučného mléka
  • hrstka lískových oříšků
  • 3 lžičky bílého cukru
  • 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí lískového oříšku

Postup:

Rozehřejte pánev na vyšší teplotu a přidejte 3 lžičky bílého cukru. Jakmile začne cukr karamelizovat, vmíchejte hrst lískových oříšků a nechte je hezky obalit v karamelu. Oříšky pak vyndejte z pánve a nechte je vychladnout. Vezměte skleničku o objemu 300 ml a naplňte ji ledem a zkaramelizovanými oříšky. Následně si připravte kávu tak, že 150 ml studené vody smícháte s instantní kávou Jacobs s příchutí lískového oříšku. Tu nalijte do připravené sklenice s ledem a oříšky. Poté přidejte plnotučné mléko a kávu případně ozdobte karamelovými oříšky.

 

 

Teplý recept

2. Exotický oříšek

Ingredience na 1 porci:

  • 250 ml plnotučného mléka
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • špetka mleté skořice
  • 3 hřebíčky
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí lískového oříšku
  • třtinový cukr
  • hoblinky z 1 čtverečku mléčné čokolády

Postup:

V kastrůlku ohřejte 250 ml plnotučného mléka spolu s kořením. Jakmile ucítíte, že se začíná uvolňovat vůně koření, přidejte dvě lžičky kávy Jacobs s příchutí lískového oříšku. Až se káva v mléce rozpustí, můžete přestat směs ohřívat. Vše naservírujte do hrníčku, oslaďte dle chuti a navrch dozdobzr hvězdičkou badyánu s nastrouhanými kousky čokolády.

 

 

Studený recept

3. Slané karamelové latté

Ingredience na 1 porci:

  • 250 ml studeného mléka
  • 3 lžičky Jacobs s příchutí karamelu
  • vanilkový lusk
  • vločková sůl
  • třtinový cukr
  • kousky karamelu

Postup:

Do 250 ml studeného mléka přidejte 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí karamelu, přidejte dřeň z vanilkového lusku a hezky promíchejte. Pro pravou chuť slaného karamelu přidejte malou špetku vločkové soli. Kávu můžete osladit třtinovým cukrem. Vysokou sklenici naplňte ledem a zalijte připravenou kávou. Ozdobte kousky karamelu, vanilkovým luskem a brčkem.

 

 

Teplý recept

4. Karamelová moka

Ingredience na 1 porci:

  • 250 ml plnotučného mléka
  • vyšlehaná smetana
  • 50 g hořké čokolády s obsahem 70%
  • 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí karamelu
  • třtinový cukr
  • drcený karamel
  • špetka skořice
  • celá skořice

Postup:

Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu. Pomalu do ní vmíchejte 250 ml mléka. Přidejte 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí karamelu, špetku skořice a oslaďte dle chuti třtinovým cukrem. Nalijte do hrnečku, navrch ozdobte šlehačkou z vyšlehané smetany a poté posypte drceným karamelem. Místo lžičky můžete použít celou skořici.

 

 

Studený recept

5. Irské freddo

Ingredience na 1 porci:

  • 250 ml studeného mléka
  • šlehačka
  • 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí irského krému
  • tekutý karamel
  • 1 lžíce rozpuštěné čokolády
  • čokoládové hoblinky

Postup:

Na dno vysoké sklenice nalijte rozpuštěnou čokoládu. Na ni přidejte opatrně přes lžičku několik vrstev tekutého karamelu tak, aby se vrstvy nepromíchaly. Vrstvy pomalu zalijte připravenou kávovou směsí ze studeného mléka a kávy Jacobs s příchutí irského krému. Doplňte šlehačkou z vyšlehané smetany a ozdobte čokoládovými hoblinkami. Servírujte s brčkem.

 

 

Teplý recept

6. Irská káva

1 porce:

  • 200 ml horké vody
  • našlehaná smetana
  • 3 lžičky kávy Jacobs příchuť irský krém
  • třtinový cukr
  • zrnko kávy

Postup:

3 lžičky kávy Jacobs s příchutí irského krému zalijte horkou vodou a oslaďte dle chuti třtinovým cukrem. Pomalu nalijte našlehanou smetanu. Tuto kávu podáváme ve sklenici na nožce s uchem a můžeme ozdobit zrnkem kávy.

 

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy