REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Exkluzivní kávové nápoje, které vám zachutnají

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vychutnat si lahodnou kávu s jedinečným aroma můžete i netypicky. Požitek ze skvělé chuti nabízí ochucené rozpustné kávy Jacobs ve formě výborných nápojů. Je libo ledové lískooříškové latté, co v létě osvěží, nebo exotický oříšek, který v zimě zahřeje? Lahodné slané karamelové latté pro teplé dny a karamelová moka na chladnější večery? Neopomeňte nealkoholickou variantu irské kávy nebo irské freddo lahodící oku i jazyku.


Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv způsob přípravy ochucené rozpustné kávy Jacobs, zastavte se a vychutnejte si ji v klidu. Požitek z chuti se znásobí.

Studený recept

1. Ledové lískooříškové latté

Ingredience na 1 porci:

  • Pár ledových kostek
  • 150 ml studené vody
  • 50 ml plnotučného mléka
  • hrstka lískových oříšků
  • 3 lžičky bílého cukru
  • 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí lískového oříšku

Postup:

Rozehřejte pánev na vyšší teplotu a přidejte 3 lžičky bílého cukru. Jakmile začne cukr karamelizovat, vmíchejte hrst lískových oříšků a nechte je hezky obalit v karamelu. Oříšky pak vyndejte z pánve a nechte je vychladnout. Vezměte skleničku o objemu 300 ml a naplňte ji ledem a zkaramelizovanými oříšky. Následně si připravte kávu tak, že 150 ml studené vody smícháte s instantní kávou Jacobs s příchutí lískového oříšku. Tu nalijte do připravené sklenice s ledem a oříšky. Poté přidejte plnotučné mléko a kávu případně ozdobte karamelovými oříšky.

 

 

Teplý recept

2. Exotický oříšek

Ingredience na 1 porci:

  • 250 ml plnotučného mléka
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • špetka mleté skořice
  • 3 hřebíčky
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí lískového oříšku
  • třtinový cukr
  • hoblinky z 1 čtverečku mléčné čokolády

Postup:

V kastrůlku ohřejte 250 ml plnotučného mléka spolu s kořením. Jakmile ucítíte, že se začíná uvolňovat vůně koření, přidejte dvě lžičky kávy Jacobs s příchutí lískového oříšku. Až se káva v mléce rozpustí, můžete přestat směs ohřívat. Vše naservírujte do hrníčku, oslaďte dle chuti a navrch dozdobzr hvězdičkou badyánu s nastrouhanými kousky čokolády.

 

 

Studený recept

3. Slané karamelové latté

Ingredience na 1 porci:

  • 250 ml studeného mléka
  • 3 lžičky Jacobs s příchutí karamelu
  • vanilkový lusk
  • vločková sůl
  • třtinový cukr
  • kousky karamelu

Postup:

Do 250 ml studeného mléka přidejte 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí karamelu, přidejte dřeň z vanilkového lusku a hezky promíchejte. Pro pravou chuť slaného karamelu přidejte malou špetku vločkové soli. Kávu můžete osladit třtinovým cukrem. Vysokou sklenici naplňte ledem a zalijte připravenou kávou. Ozdobte kousky karamelu, vanilkovým luskem a brčkem.

 

 

Teplý recept

4. Karamelová moka

Ingredience na 1 porci:

  • 250 ml plnotučného mléka
  • vyšlehaná smetana
  • 50 g hořké čokolády s obsahem 70%
  • 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí karamelu
  • třtinový cukr
  • drcený karamel
  • špetka skořice
  • celá skořice

Postup:

Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu. Pomalu do ní vmíchejte 250 ml mléka. Přidejte 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí karamelu, špetku skořice a oslaďte dle chuti třtinovým cukrem. Nalijte do hrnečku, navrch ozdobte šlehačkou z vyšlehané smetany a poté posypte drceným karamelem. Místo lžičky můžete použít celou skořici.

 

 

Studený recept

5. Irské freddo

Ingredience na 1 porci:

  • 250 ml studeného mléka
  • šlehačka
  • 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí irského krému
  • tekutý karamel
  • 1 lžíce rozpuštěné čokolády
  • čokoládové hoblinky

Postup:

Na dno vysoké sklenice nalijte rozpuštěnou čokoládu. Na ni přidejte opatrně přes lžičku několik vrstev tekutého karamelu tak, aby se vrstvy nepromíchaly. Vrstvy pomalu zalijte připravenou kávovou směsí ze studeného mléka a kávy Jacobs s příchutí irského krému. Doplňte šlehačkou z vyšlehané smetany a ozdobte čokoládovými hoblinkami. Servírujte s brčkem.

 

 

Teplý recept

6. Irská káva

1 porce:

  • 200 ml horké vody
  • našlehaná smetana
  • 3 lžičky kávy Jacobs příchuť irský krém
  • třtinový cukr
  • zrnko kávy

Postup:

3 lžičky kávy Jacobs s příchutí irského krému zalijte horkou vodou a oslaďte dle chuti třtinovým cukrem. Pomalu nalijte našlehanou smetanu. Tuto kávu podáváme ve sklenici na nožce s uchem a můžeme ozdobit zrnkem kávy.

 

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy