REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Eidam poráží máslo. Od loňska zdražil ještě víc

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Desítky procent si spotřebitelé nepřiplácejí jen u másla. V meziročním srovnání ho trumfuje sýr eidam. Výrazně se ale prodraží i cukr, vejce nebo bůček. Zlevnil naopak zeleninový základ na svíčkovou. Přinášíme žebříček potravin, které za rok nejvíce zdražily.


Eidamská cihla za rok podle Českého statistického úřadu zdražila o třetinu. Cena za kilogram se zvedla ze 102 na téměř 137 korun. Eidam tak vede žebříček potravin, které meziročně nejvíce zdražily. „Důvody zdražení eidamu jsou podobné jako u másla. Týká se to především 45procentního sýru,“ vysvětlil Jiří Kopáček, předseda Českomoravského svazu mlékárenského. Máslo zdražilo kvůli zvýšení výkupní ceny mléka a nedostatku smetany …

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy