REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česko vaří a pomáhá

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Česko radí a pomáháJe to tak! Tento název přímo napovídá, že se nejedná o běžnou kuchařku, kterých naleznete stovky v každém knihkupectví. Nejen, že v knize najdete 50 skvělých, osvědčených receptů osobností s velkým srdcem, kterým nejsou lhostejné potřeby a pomoc opuštěným, týraným pejskům a kočičkám z útulků, ale koupí této kuchařky i vy sami přispějete částkou 40,-Kč na Nadační fond PES V NOUZI.


Tento kuchařský projekt, který vymyslela a také přivedla k životu paní Ivana Tremlová, spojil 25 osobností různých profesí, ale se společným zájmem o útulková zvířátka. Jsou to maminky od rodin, lidé, kteří se denodenně o opuštěné chlupáče v útulku starají, ti, kdo je podporují, nebo mají své útulkové mazlíky již doma.

Každý z osobností připravil své 2 oblíbené recepty na slaný nebo sladký chod, o který se s vámi formou kuchařky podělí. Navíc, se zde dozvíte informace, jak o jednotlivých osobnostech, které v projektu pomáhají, tak informace přímo o útulcích, které touto kuchařkou skrze nadační fond podporujeme. Na konci kuchařky jsou pro vás připaveny také  ZENTANGLE (omalovánky), které pro tento projekt vytvořila Lucie Kadeřábková z “Ateliéru Luci”. Jejich výsledná barevnost je pouze na vás a vaší představivosti.

Křest knihy a první autogramiáda proběhla v nedělní 18.9 v 16:00 v Knihcentru OCČM v Praze. Sešla se tam úžasná parta lidiček, co se na knížce podíleli. Další autogramiáda pak proběhne v Brně příští měsíc, tedy přesně v Knihcentrum Caffé Brno Olympia a to 8.10. 2016 v 15.00. Tak kdo nestihl tuto, může si udělat výlet na tu příští!

 

 

Zakoupit kuchařku můžete u všech dobrých knihkupců ve verzi tištěné, ale i jako e-knihu, nebo si ji můžete objdenat například zde: www.knihcentrum.cz.

Autor fotografií: Milan Žovin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy