REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Češi milují zavařování i jiné způsoby zpracování ovoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V dnešní době si stále více lidí raději zavaří vlastní kompoty, než by je koupili v obchodech. A není to jen díky stále stoupajícím cenám potravin, ale i díky tomu, že lidé již některým výrobcům nevěří. Stále více tzv. „éček“ a dalších látek ne zrovna moc zdraví prospěšných se objevuje na etiketách u potravin jak malých, tak i velkých výrobců. Naštěstí v Česku má domácí zpracování ovoce velkou tradici. Vyrábíme si nejen nakládané ovoce, ale také různé džemy, marmelády, ovocné likéry a další výrobky. Některé můžeme déle skladovat, jiné jsou určené k okamžité spotřebě, ale jedno mají společné. Jsou zdravé, většinou bez chemie a moc dobře víme, co jsme do nich dali. Máme tu pro vás anketu, která by nám všem měla odhalit, jaký výrobek, či pochutina z ovoce je mezi námi Čechy nejoblíbenější.


Ano, u nás každý rok žena vyrábí likér z květů černého bezu a také rybízové víno. Ovocné knedlíky pak v době zrání meruněk a jahod jsou samozřejmostí. Ale ovoce máme rádi i kompotované, tedy hlavně v zimě. Takový hruškový nebo meruňkový kompot ke kuřátku s rýží, to miluji! A jak jste na tom vy? Jak u vás doma zpracováváte ovoce a který způsob hraje ve vaší rodině prim?

Zde je anketa, hlasujte, ať se dozvíme, jak na tom jsme:

Je čas sklizně a zpracování ovoce, co nejvíce frčí u vás?
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy