REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bio Nebio přepuštěné máslo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přepuštěné máslo neboli ghí pochází z Indie, kde je součástí medicíny. Nejedná se ovšem o žádnou novinku. Máslo si přepouštěli už naše babičky, které tak řešili přebytky mléka. Jeho velkou výhodou je o hodně delší trvanlivost oproti klasickému máslu a lze jej skladovat i v pokojové teplotě. Vydrží tak i několik měsíců. Přepuštěné máslo má oproti tomu klasickému vyšší teplotu přepalování (cca 250 °C, vyšší než sádlo) a je tak ideální na smažení. Ghí můžete použít i na vaření, pečení, na kaše, do dezertů nebo těst.

Obsahuje vitamín E, A, B3 a mnoho minerálů. Má pozitivní účinky proti zánětům ve střevech a používá se i jako základ různých hojivých mastí. Dobře působí na rozpraskanou a suchou pokožku. Při přepouštění dochází k vyčištění másla od mléčných bílkovin. Přitom neztrácí nic na své chuti. Přepuštěné máslo tak mohou zkusit i lidé, kteří trpí intolerancí na mléčné výrobky.

Přepuštěné máslo Bio Nebio je vyráběno z českého mléka a můžete si ho objednat spolu s dalším nákupem z Kolonial.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy