REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bageterie Boulevard uvádí nové menu podle známého izraelského šéfkuchaře, jako první ho ochutnal izraelský velvyslanec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zákazníci Bageterie Boulevard možnost ochutnat nové sezónní Chef Menu, které pro ně sestavil přední izraelský šéfkuchař Charlie Fadida z Tel Avivu. V menu hrají prim chutě i suroviny typické pro izraelskou kuchyni. Kromě dvou různých baget a polévky se v rámci řady Balanced calories představí také vegetariánský burger a veganský wrap. Nové Chef Menu je dostupné na všech pobočkách Bageterie Boulevard. Jako první menu ochutnal velvyslanec Státu Izrael v České republice Daniel Meron.


Sezónní Chef Menu je vždy sestavováno ve spolupráci s předními šéfkuchaři. Tentokrát se Bageterie Boulevard rozhodla oslovit izraelského šéfkuchaře Charlieho Fadidu, který je známou a úspěšnou osobností gastronomického světa. Už ve svých 21 letech získal první kulinární ocenění a v současnosti je držitelem více než 60 různých medailí a trofejí z gastro soutěží z celého světa. 14 let byl šéfkuchařem v telavivském hotelu Sheraton a nyní je majitelem společnosti Charlie Art Catering. Dvakrát byl také kapitánem izraelského olympijského týmu kuchařů a připravoval jídlo pro celou řadu známých osobností včetně bývalého prezidenta USA Billa Clintona.

 

 

Izraelské menu představuje českým zákazníkům izraelskou kuchyni, která spojuje západní chutě s těmi blízkovýchodními. Tradiční nabídku Bageterie Boulevard, tedy bagety, zastupují dvě rozdílné bagety. Ta první má v sobě kuřecí stripsy v bylinkovém kuskusu, bylinkový dresink s mátou, citrusové chutney a harissa dresink. Harissa je tradiční ostrá kořenící směs typická právě pro Blízký východ a severní Afriku. Druhou bagetu s pečeným telecím a grilovaným sýrem halloumi doplňuje zeleninové chutney, petrželkový olej, rukola a chilli dresink. Další tradiční surovinou jsou batáty, protože Izrael patří mezi největší exportéry na světě. Batátová polévka s červenou čočkou, kardamonem a skořicí je v menu zdobená sezamem a datlovým sirupem.

Zdravou kuchyni a řadu Balanced calories zastupuje 100% veganský cizrnový wrap z chleba lavaš s pečenými paprikami, petrželovou tahini pastou, mango chutney a little gem salátem. Druhou variantou je sója & tofu burger, který je spolu s mátovým dresinkem, rajčaty a polníčkem servírovaný v anglickém muffinu.

Spolu se sezónním letním izraelským menu se v Bageterii Boulevard představí ledové drinky. Jahodový sorbet a osvěžující citronádu doplní mangová limonáda s yuzu, které se marinovalo v medu.

Izraelské Chef Menu bude v nabídce po dobu tří měsíců na všech pobočkách Bageterie Boulevard. K jeho objednání můžete v Praze, Brně, Plzni, Pardubicích, Mladé Boleslavi, Ústí nad Labem, Liberci a Kolíně využít rozvoz Bageterie Boulevard a vše si objednat na webu bbdomu.cz.

 

O Bageterii Boulevard

Bageterie Boulevard je rychlé občerstvení pro náročné. Již od roku 2003 rozvíjí vlastní expres gourmet koncept, který v sobě dokáže spojit nejkvalitnější evropskou gastronomii, připravovanou výhradně z čerstvých regionálních surovin a rychlost, která stačí tempu dnešní doby. Spolu se svými franšízanty vlastní 47 poboček v českých městech i světových metropolích.

Kromě nabídky složené z baget, salátů, polévek nebo snídaní do Česka pravidelně přináší sezónní Chef menu inspirované kuchyní vybraného evropského či světového regionu a vytvořené evropskými gastronomickými špičkami. Pro všechny hlídající si linii pak nabízí speciality z řady Fit Calories.

Více se o Bageterii Boulevard a jejích novinkách se dozvíte na webu www.bb.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů na džemy a marmelády

Džem má řidší konzistenci a většinou obsahuje celé kousky ovoce. Marmeláda je tužší a připravujeme ji z hodně vyzrálého ovoce, které buď prolisujeme strojkem na ovoce, nebo rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Takže stručně: džem se vaří z celého nebo na kousky nakrájeného ovoce, základem marmelády je ovocný protlak (prolisované ovoce). Ale dost teorie! Přinášíme vám ty nejlepší recepty na džemy a marmelády z naší databáze. Tady jsou.

číst dále ...

Snídaňové kaše na každý den

Pět pracovních dní v týdnu, 5 inspirací pro milovníky kaší. Protože není nic lepšího než začít hektické ráno zdravou bombou, která vám dá energii do celého dne.

číst dále ...

Vinařské stezky a cyklostezky

Teplé letní počasí přímo vyzývá k pohybu a aktivně strávenému času. Za vínem, sportem a nádhernou přírodou se vydejte na jižní Moravu, kde najdete několik vinařský stezek a cyklostezek. Tato unikátní 1 200 km dlouhá síť značených cyklostezek protkává území všech jihomoravských vinařských podoblastí. Trasy jednotlivých okruhů jsou perfektně zpracovány do map s informacemi o jejich délce, výškovém profilu a stavu povrchu. Nenechte krásy Moravy dlouho čekat a vydejte se vstříc krásám přírody a vína.

číst dále ...

Kulaté 3D dorty – veselé i elegantní, každý si najde ten svůj

Pomalu ubíhající karanténu jsme si krátili pečením a vařením, a tak není divu, že už nás klasické dorty začaly trochu nudit. Pokud zrovna chystáte oslavu, inspirujte se našimi zábavnými 3D dorty. Všechny jsou kulaté, a přitom každý úplně jiný.

číst dále ...

Hranolky mají svůj den, co o nich víte?

13. červenec je celosvětově známý jako Mezinárodní den hranolek (Fête de la Frite). Tento zvláštní den vznikl v roce 1977, kdy se pan André Desboise a lovecká společnost Sulignat rozhodli uspořádat slavnostní den a pozvat obyvatele vesnice a majitele okolních panství. V tento den připravili 10 kg hranolků, následující rok se rozhodli pro velký úspěch akci opakovat a tak vznikl Fête de la Frite. Od roku 2015 oslavy provází tematické průvody, historické hry a soutěže o nejlepší hranolky. V Belgii se tento svátek slaví 14. července a ve zbytku světa připadá na 13. července. Ale celosvětově nejznámější hranolky jsou ty z McDonald´s.

číst dále ...

Tančící, Teddy i Zlatý: Mezinárodní den gumových medvídků je po roce opět tu

Léto je tu a s ním i prázdniny plné zábavy. Zpestřete si tyto dny a 15. července oslavte Mezinárodní den gumových medvídků, kteří se po generace těší oblibě po celém světě. Významný je tento rok především pro Haribo, největšího výrobce želatinových bonbonů, které letos slaví 100 let od svého založení. Znáte všechny medvídky, kteří patří do jeho rodiny?

číst dále ...

Ryba je perfektní surovina na léto. Víte, jak na ni?

Dříve lidi jedli vše, co vypěstovali nebo ulovili. Jednou z nejdůležitějších potravin byla právě ryba. Výzkumy potvrzují, že všichni, kteří je pravidelně konzumují, vykazují lepší zdravotní stav než ti, kteří se jim vyhýbají. Češi bohužel patří spíše do té druhé skupiny. Nesníme ani čtvrtinu evropského ročního průměru. Přitom kvalita našich ryb je opravdu vysoká. Své TOP postavení si u nás udržuje tradiční kapr. O sladkovodních rybách prozradil Akademii kvality mnoho zajímavostí Ing. Martin Urbánek, Ph.D., zástupce ředitele Rybářského sdružení České republiky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy