REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Badyán

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

… používá se ve studené i teplé kuchyni. Hlavně do kompotů, povidel a do pečiva nebo na zdobení …


Bylinky, koření a kořenící směsiBotanický název: Badyáník pravý
Lidově: Badyánek, čínský anýz, hvězdičkový anýz

Hvězdový anýz, sušené souplodí měchýřků badyáníku pravého s velmi intenzivní anýzovou vůní. Pochází z Indie, Číny, Vietnamu, Japonska a Filipín. Používá se ve studené i teplé kuchyni. Hlavně do kompotů, povidel a do pečiva nebo na zdobení. Příjemně ochucuje zvěřinu, kachní i vepřové maso připravené na sladkokyselý způsob.

Své uplatnění najde i při příprave ryb dušením.

Badyán musíme uchovávat v neprůhledné a dobře uzavřené nádobě. Používají se jeho plody.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy