Druhy mořských ryb
Ryby jsou zdrojem vysoce kvalitních bílkovin a většinou mají nízký obsah tuků. Mezi nejprodávanější ryby na celém světě pastří lososi, tresky, platýsi, mořské jazyky, pstruzi, okouni, okounci … Maso z mořských ryb je nejen rovnocenné masu ryb sladkovodních, ale navíc je předčí v tom, že obsahuje vedle plnohodnotných bílkovin a vitamínů také jód, a proto je pro lidský organismus velmi cenné.
Cípal
Chňapal
Jazyk mořský červený (Platýs červený)
Jazyk mořský obecný
Jehlice rohozubá
Jeseter
Kambala
Kanic (grouper)
Koruška
Kranas obecný
Losos (atlantský, tichomořský)
Makrela obecná
Mečoun
Mník mořský
Mořčák chutný (mořský vlk, okoun)
Mořský ďas (ďábel)
Okoun barramundi (robalo stříbřitý)
Okouník mořský
Pakambala velká
Parmice nachová
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama