REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

29. září je Mezinárodním dnem povědomí o plýtvání jídlem. Albert letos už daroval 2 200 000 porcí potřebným

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Problematika plýtvání potravin patří mezi celosvětová témata. Její důležitost akcentuje i Valné shromáždění OSN, které v roce 2019 stanovilo 29. září Mezinárodním dnem povědomí o plýtvání jídlem. Albert snižuje potravinové přebytky dlouhodobě a letos už potřebným daroval 2 200 000 porcí jídla. V souladu se závazkem učiněným veřejně na začátku tohoto roku daruje letos potravinovým bankám nejméně 3,2 miliony porcí jídla, což je zdvojnásobení loňského daru. S rozvozem pomůže 7 nových dodávek, které daruje potravinové bance ke třem již darovaným autům.


Letos se Albert zavázal darovat potřebným prostřednictvím potravinové banky 1 600 tun neprodaných potravin, které představují 3 200 000 porcí jídla. „Již teď jsme České federaci potravinových bank darovali více než 2 200 000 porcí jídla a můžeme říct, že náš závazek do konce roku určitě naplníme, respektive ho ještě překonáme. Poděkování za to patří samozřejmě nejen kolegům na prodejnách, ale zejména členům České federace potravinových bank,“ říká Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert.

 

 

„V dopravě potravin z našich prodejen pomůže i sedm nových dodávek, které potravinové bance v blízké době darujeme. Auta jsou již ve výrobě, kterou bohužel zdržela situace na automotive trhu. Celkem tak darujeme potravinovým bankám desítku automobilů s chladícími vestavbami, na každé auto pak věnujeme na provoz dodatečných sto tisíc korun,“ popisuje Jiří Mareček.

Darované dodávky putovaly již do Pardubického kraje a Jihočeského kraje, a ještě dříve do Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj. „Dodávka s chladící vestavbou pro nás znamená obrovskou pomoc při svozu potravin pro potřebné. Denně díky ní svezeme v rámci Jihočeského kraje potraviny pro více než 10 000 odběratelů z 90 organizací. Od dubna jsme s ní najezdili už 15 000 kilometrů a odvezli přes čtyři desítky tun potravin,“ říká Kristýna Škabradová, ředitelka Potravinové banky pro Jihočeský kraj.

 

Pomoc i pro zvířata

Kromě darování potravin potravinovým bankám spolupracuje Albert také s farmami a se záchrannými stanicemi pro zvířata. Od začátku února pomáhá Záchranné stanici v Praze a od března i ve Vlašimi. „V rámci pilotního projektu tak do zmíněných stanic směřuje ovoce a zelenina, které nejsou vhodné pro lidskou konzumaci. Do spolupráce jsou zatím zapojené čtyři naše obchody,“ vysvětluje Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert.

 

O Albertu:

  • Obchody Albert působí na českém trhu více než 30 let. První obchod, supermarket v Česku pod názvem Mana 6. června 1991 v Jihlavě.
  • Síť prodejen Albert má více než 300 obchodů po celé České republice, hypermarkety a supermarkety Albert najdou zákazníci v každém kraji.
  • Albert patří mezi největší soukromé zaměstnavatele v Česku, o zákazníky se denně stará téměř 20 000 zaměstnanců.
  • Činnost obchodů Albert oceňují i odborníci. V roce 2019 získala společnost Albert cenu Odpovědný zahraniční investor, kterou uděluje vláda za aktivitu v oblasti společenské odpovědnosti, zlepšování životního prostředí a podporu regionů a dobrovolnictví.
  • Prodejna Albert z olomouckého NC Olympia se stala vítězem mezi hypermarkety v prestižní soutěži Diamantová liga kvality 2019, která vybírá nejkvalitnější prodejny v České republice. Tato výhra navazuje na prvenství v roce 2018, které získal hypermarket v nákupním centru na Chodově.
  • Albert získal již čtyřikrát Národní cenu kvality ČR a jako první tuzemská firma se v roce 2016 dostal do finále evropské úrovně soutěže.
  • V roce 2021 Albert obdržel ocenění za mimořádnou kvalitu v soutěži EFQM Global Award. Jako jediný zástupce České republiky získal v konkurenci firem z celého světa nejvyšší možné hodnocení.
  • Albert neustále pracuje na modernizaci prodejen a zkvalitňování služeb. Od roku 2017 prošla rekonstrukcí a modernizací již polovina prodejen Albert v Česku.
  • V roce 2009 byl založen Nadační fond Albert za účelem podpory zdravého životního stylu dětí i jejich rodičů a podpory vzdělávání, integrace a rozvoje dětí ze sociálně znevýhodněných skupin.
  • V obchodech Albert mohou zákazníci využít program 100% garance kvality, který se vztahuje na téměř celý sortiment potravin, kosmetiku, drogerii i například na krmivo pro zvířata.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

29. září je Mezinárodním dnem povědomí o plýtvání jídlem. Albert letos už daroval 2 200 000 porcí potřebným

Problematika plýtvání potravin patří mezi celosvětová témata. Její důležitost akcentuje i Valné shromáždění OSN, které v roce 2019 stanovilo 29. září Mezinárodním dnem povědomí o plýtvání jídlem. Albert snižuje potravinové přebytky dlouhodobě a letos už potřebným daroval 2 200 000 porcí jídla. V souladu se závazkem učiněným veřejně na začátku tohoto roku daruje letos potravinovým bankám nejméně 3,2 miliony porcí jídla, což je zdvojnásobení loňského daru. S rozvozem pomůže 7 nových dodávek, které daruje potravinové bance ke třem již darovaným autům.

číst dále ...

Výtečná příloha s ještě širším využitím. Dopřejte si zelí, jak ho neznáte!

Zelí patří mezi nepostradatelné ingredience české kuchyně. Kromě toho, že bývá součástí tradičních pokrmů, jako je vepřové s knedlíkem, pečená kachna nebo oblíbená zelňačka, je doslova vitamínovou bombou. A proto by ve vašich podzimních receptech rozhodně nemělo chybět. Vyzkoušejte jeho přednosti v neotřelých receptech. Doporučujeme například zeleninové závitky se zelím, v kombinaci s pečeným kuřetem nebo si můžete připravit výtečnou polévku z červeného zelí. Uvidíte, že si určitě pochutnáte!

číst dále ...

Chystáte se na vinobraní? Fakta, co byste měli znát

Vinobraní je za dveřmi, a tak jsme připravili pár zajímavostí, které není na škodu připomenout. Třeba se dozvíte i pár novinek, o kterých jste doposud nevěděli.

číst dále ...

Blíží se druhý Mezinárodní den povědomí o plýtvání jídlem, připomene ho i papež

Na středu 29. září připadá druhý Mezinárodní den povědomí o plýtvání jídlem. Poprvé ho vyhlásila OSN na rok 2020, chce tak upozornit především na environmentální dopady plýtvání jídlem. Letos se do oslav zapojí papež František nebo světoznámý šéfkuchař Massimo Bottura. V Česku téma plýtvání jídlem rozvíjí iniciativa Zachraň jídlo, která se aktuálně snaží zjednodušit darování hotových jídel charitám. Z každé velké závodní jídelny by se tak denně mohlo zachránit až 25 kg obědů, které se teď vyhazují.

číst dále ...

Překročte hranice běžného pečení, vyzkoušejte nevšední mouky a pečte díky nim s minimem lepku

Celiaci si běžnou mouku s lepkem jednoduše dovolit nemohou. Pro jiné je eliminace lepku jednou z cest k pestřejšímu jídelníčku. Pokud se do této skupiny řadíte i vy, vězte, že pečiva se vzdávat nemusíte. Naopak se vám otevírají široké možnosti pro experimentování v kuchyni. Péct totiž můžete i z mouky rýžové nebo pohankové, díky kterým můžete obsah lepku ve svém jídelníčku snížit na minimum.

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy