REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

15-ti denní dieta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dieta vhodná pro očištění těla i duše. Tuto dietu nasazujeme po svátcích nebo v případě, že se poprvé zadýcháme při chůzi do schodů.


 

  • Vše dělat pouze na olivovém oleji
  • Rýže – malá hrstka
  • Těstoviny – malá hrstka
  • Maso – max 10 dkg
  • Chléb – FIT – vakuově balený ….

 

NESOLIT!!!!!!

 

K dochucení jídla používat bujóny

 

Každé ráno, vypít šťávu z půlky citrónu.

 

 

1 den  
Snídaně Jogurt 0,1 % tuku (např. Vitalinea)
Svačina Jablko + mrkev
Oběd Těstoviny, kuřecí maso, dušená zelenina
svačina Ledový salát
Večeře 1 vejce, 1/2 okurky, 1/2 papriky. 5 dkg krůtí šunky
2.

den

 
  1 krajíček tmavého chleba + bylinková rama
  1 banán
  Kuřecí maso, rýže
  10 dkg šunkového aspiku
  Kuřecí maso + dušená zelenina,
3.

den

 
  0,1% tučného jogurtu + trochu musli lupínků
  Musli tyčinka + jablko
  Kuřecí závitek, rýže, dušená zelenina
  Zeleninový mix+10 tvrdého sýru
  Rybí filé+dušené zelenina
4.

den

 
  Jogurt+musli tyčinka
  Banán
  Vločková polévka
  Jablko
  Krůtí stehýnko +dušená zelenina
5.

den

 
  Plátek tmavého chleba namazat bylinkovou ramou
  Mysli tyčinka +jablko
  Těstoviny+kuřecí maso
  Nízkotučný sýr+paprika
  Kuřecí stehýnko+dušená zelenina
6.

den

 
  Sladká rýže 0,1% tuku
  Mysli tyčinka
  Kuřecí maso, rýže,dušená zelenina
  Jablko
  Filé+dušená zelenina
7.

den

 
  Jogurt+müsli tyčinka
  Jablko
  Krůtí maso, čínské nudle, dušená zelenina
  Zelenina čerstvá mix
  Kuřecí maso+dušená rýže
8.

den

 
  Kaše z ovesných vloček
  Banán
  Hovězí na halali
  Mysli tyčinka
  Kuřecí maso+dušená zelenina
9.

den

 
  Jogurt+mysli
  Grep
  Hovězí maso, rýže, dušená zelenina
  Čerstvá zelenina mix trojúhelníček sýru
  10dkg šunky+čerstvá zelenina
10.

den

 
  Kefírové mléko
  2 nektarinky
  Čočka+1 párek
  Müsli tyčinka
  Rybičky pepřenky – 20 dkg
11.

den

 
  Plátek tmavého chleba namazat bylinkovou ramou
  Broskev
  Vepřové, dušená zelenina,rýže
  Čerstvá zelenina mix
  Hovězí+dušená rýže
12.

den

 
  Vitalinea nápoj
  Jablko
  Těstoviny, kuřecí maso, dušená zelenina
  Vejce +1/2 papriky
  Zeleninová polévka
13.

den

 
  Jogurt
  Jablko
  Špenát+těstoviny
  Čerstvá zelenina mix+10dkg sýru
  Kuřecí maso+rýže
14.

den

 
  Plátek tmavého chleba +sýr trojúhelníček
  Hruška
  Kysané zelí vařené+těstoviny+kuřecí maso
  Čerstvá zelenina mix
  Kuřecí maso + dušená zelenina
15.

den

 
  Kaše z ovesných vloček
  Jablko
  Dušená játra kuřecí +rýže
  Mysli tyčinka
  Filé+dušená zelenina

 

 

 

 

 

 

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy