REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený zbejvák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ahoj parťáci, užili jste si prázdnin? Já teprve příští týden frčím na tábor a samozřejmě nějaký vychytaný recept z polní kuchyně určitě dovezu. Dnes vám však poradím, jak na to, když doma skoro nic není a rodiče stále nejdou …


Dominik, malý kuchtíkRecept na

„Zapečený zbejvák“

Ve spíži najdeme jeden rohlík gumáček (tedy starší rohlík). Z lednice vyštracháme aspoň:
– pomazánkové máslo
– salám nebo kousek šunky
– kečup
– plátek tvrdého sýra(může být i strouhaný)
– papriku nebo rajče

1. Rohlík rozkrojíme opatrně na dvě poloviny a na vnitřní strany namažeme pomazánkové máslo. Kdo ho nemá rád, použije klasické máslo nebo i tavený sýr.
2. Dále na natřený rohlík dáme salám nebo šunku (anglickou slaninu nebo jiné chutné masíčko, co zbylo v lednici), kdo má rád zeleninu, kousky papriky nebo rajčete.
3. Pokečupujeme si naše papání a nakonec na vrch položíme plátky sýra nebo posypeme strouhaný sýr rovnoměrně po celé ploše housek .
4. Hurá, máme hotovo a teď na talířku obě půlky housek vložíme do mikrovlnné trouby.
5. Při středně nastavené teplotě (600 W) zapékáme 2-4 minuty do rozpuštění sýra.

Ať vám vaše zbejváky chutnají! Dominik

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy