REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Záklechtka místo jíšky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Při zahušťování polévek nemusíme vždy použít jíšku, záklechtka je dietnější a hlavně o něco jednodušší!


Polévku nemusíme vždy zahušťovat jíškou, stačí záklechtka, ta je jednodušší a dietní; rozmícháme hladkou mouku ve vlažné vodě, aby se netvořily hrudky, mouku osolíme, do polévky vlijeme přes cedník, ztlumíme plamen a mícháme.

Recept: Mouku vždy rozmícháváme ve studené tekutině (tekutinou může být voda, ale i část vychladlé připravované polévky nebo i mléko, smetana či podmáslí). Na 1 l polévky připravíme záklechtku ze 125 ml tekutiny a zarovnané lžíce mouky (hladká, polohrubá i hrubá). Připravenou záklechtku za stálého míchání lijeme do vařící polévky a polévku ještě nejméně 10-15 minut vaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy