Chcete si pochutnat na poctivém domácím kuřecím vývaru? Ale nevíte jak na něj? Nemáte žádný rodinný recept? Nemusíte zdlouhavě hledat a vybírat, vyzkoušejte osvědčený recept od Drůbežářského závodu Klatovy.
Ingredience:
Na vývar:
1 kuřecí stehenní řízek od Drůbežářského závodu Klatovy
4 ks kuřecí hřbety od Drůbežářského závodu Klatovy
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
Sůl
Pepř
Na polévku:
1 ks cibule
3 stroužky česneku
1 ks mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
olivový olej
1 snítka čerstvého rozmarýnu
2 snítky čerstvého tymiánu
1/2 hrnku oblíbených těstovin
Sůl
Pepř
Postup:
1/ Vložte do hrnce kuřecí hřbety a řízek a zalijte vše 1 litrem studené vody a přiveďte k varu. Jakmile se objeví pěna, tak ji seberte. Plotnu poté stáhněte na minimum a nechte asi hodinu zlehka probublávat.
2/ Hotový vývar sceďte a maso oberte.
3/ Do stejného hrnce po vývaru nakrájejte cibuli nahrubo a osmahněte ji na trošce oleje.
4/ Přidejte nakrájená kolečka mrkve a celeru. Zlehka opékejte až cibule zesklovatí.
5/ Do směsi přidejte česnek, tymián, rozmarýn a zlehka promíchejte. Poté zalijte scezeným vývarem.
6/ Na závěr přidejte do polévky obrané maso a těstoviny dle výběru a nechte povařit, než těstoviny změknou, přibližně 15 minut.
7/ Před podáváním polévky odeberte tymián i rozmarýn.
Odkazy: