REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí vývar s těstovinami

Chcete si pochutnat na poctivém domácím kuřecím vývaru? Ale nevíte jak na něj? Nemáte žádný rodinný recept? Nemusíte zdlouhavě hledat a vybírat, vyzkoušejte osvědčený recept od Drůbežářského závodu Klatovy.


Ingredience:

Na vývar:
1 kuřecí stehenní řízek od Drůbežářského závodu Klatovy
4 ks kuřecí hřbety od Drůbežářského závodu Klatovy
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
Sůl
Pepř

Na polévku:
1 ks cibule
3 stroužky česneku
1 ks mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
olivový olej
1 snítka čerstvého rozmarýnu
2 snítky čerstvého tymiánu
1/2 hrnku oblíbených těstovin
Sůl
Pepř


Postup:

1/ Vložte do hrnce kuřecí hřbety a řízek a zalijte vše 1 litrem studené vody a přiveďte k varu. Jakmile se objeví pěna, tak ji seberte. Plotnu poté stáhněte na minimum a nechte asi hodinu zlehka probublávat.

2/ Hotový vývar sceďte a maso oberte.

3/ Do stejného hrnce po vývaru nakrájejte cibuli nahrubo a osmahněte ji na trošce oleje.

4/ Přidejte nakrájená kolečka mrkve a celeru. Zlehka opékejte až cibule zesklovatí.

5/ Do směsi přidejte česnek, tymián, rozmarýn a zlehka promíchejte. Poté zalijte scezeným vývarem.

6/ Na závěr přidejte do polévky obrané maso a těstoviny dle výběru a nechte povařit, než těstoviny změknou, přibližně 15 minut.

7/ Před podáváním polévky odeberte tymián i rozmarýn.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy