REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Barevný kuřecí salát

Saláty jsou velmi oblíbenou součástí jídelníčků, ale ne vždy dodají tělu, vše co zrovna potřebuje. Je proto důležité hledat suroviny, které budou chuťově vyvážené a zároveň doplní tělu potřebné vitamíny, minerály, sacharidy a bílkoviny. Vyzkoušejte oblíbený Barevný salát s kuřecím masem od Drůbežářského závodu Klatovy.


Ingredience:

¼ hlávkového salátu
¼ červené čekanky
Hrst polníčku
250g Kuřecích prsou od Drůbežářského závodu Klatovy
8-10 červených cherry rajčat
1 lžíce hrubozrnné francouzské hořčice
2 lžíce olivového oleje,
Šťáva z jednoho citronu
Sůl


Postup:

1/ Hlávkový salát a červenou čekanku natrhejte na kousky, opláchněte společně s polníčkem v sítku a přesypte do misky.
2/ Kuřecí prsa si zprudka opečte na pánvi a poté nechte ještě dojít na 10 minut v troubě. Poté vyndejte a nechte vychladnout.
3/ V menší misce smíchejte hořčici, jednu lžíci olivového oleje a citronovou šťávu.
4/ Cherry rajčata rozpulte a společně s rozkrájeným kuřecím masem vsypte do salátu a zalijte připravenou zálivkou. Poté už jen dle chuti dosolte a promíchejte.
Tip: Můžete přidat i avokádo a krutóny.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy