REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí masové kuličky



Ingredience:

500 g mletého kuřecího masa DZ Klatovy
1 vejce
100 ml mléka
75 g strouhanky
1 velká cibule
1 lžíce ghí nebo olivového oleje,
hrst nasekaných čerstvých bylinek (petržel, kopr, pažitka, libeček)
velká špetka mořské soli
čerstvě mletý pepř
1 lžička nového koření
1 lžička muškátového oříšku
1/2 lžička mletého kardamomu


Postup:

1/ Cibuli nakrájejte na co nejjemnější kostičky a na tuku orestujte do měkka, tak aby začínala mít světle hnědou barvu. Cibulku spolu s větší částí čerstvých bylinek a všemi ostatními ingrediencemi v míse smíchejte.

2/ Pokud nespěcháte, můžete masovou směs nechat trochu odpočinout v chladu, za jiných okolností ji rozdělte na 4 stejné díly a každý ještě na 10 dílků. Mokrýma rukama vytvarujte stejné kuličky a na velké široké pánvi se silným dnem pomalu smažte ze všech stran přibližně 10-15 minut.

3/ Varianta druhá je také kuličky umístit do zapékací mísy, pokapat olejem, trochu s nimi zatřást aby se olej po nádobě i kuličkách rozetřel a péct ve vyhřáté troubě na 180°C dozlatova také cca 10 minut.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy