REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí karbanátky



Ingredience:

500 g kuřecího mletého masa DZ Klatovy
1 vejce
sůl
pepř
1 hrst čerstvých bylinek
1 lžíce dijonské hořčice
5 vajec natvrdo
1/2 hrnku hladké mouky
1 vejce na obalování
3/4 hrnku strouhanky
1/4
olej
2 lžíce octa.


Postup:

1/ Nejprve uvařte vejce. Vložte je do vroucí vody s trochou soli a octa (budou se tak lépe loupat) a pro lehce tekoucí žloutek vařte 6,5 minuty. Poté je ihned vyndejte do mísy se studenou vodou a ledem a nechte asi deset minut vychladnout. Délku vaření můžete upravit podle toho, jak máte vajíčka rádi.

2/ Maso osolte, opepřete, smíchejte s vejcem, nasekanou petrželí a dijonskou hořčicí. Rozdělte na pět částí. Uvařená vajíčka oloupejte. Vajíčka lehce obalte v mouce, aby na nich maso lépe drželo, a každé do něj opatrně zabalte – navlhčenýma rukama si z masa vytvořte placičky, do kterých vajíčka zabalíte a okolo vajec pořádně uhladíte.

3/ Nyní karbanátky obalte v klasickém trojobalu: nejprve hladká mouka, poté vajíčko rozšlehané s trochou mléka a nakonec strouhanka.

4/ Pozvolna smažte v co nejmenším hrnci – měly by se vám do něj vejít všechny porce a olej by měl dosahovat skoro do poloviny karbanátků. Když jsou z obou stran zlatavé, nechte je chvilku okapat na papírové utěrce a podávejte s kyselou okurkou a bramborovou kaší


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.