REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí karbanátky



Ingredience:

500 g kuřecího mletého masa DZ Klatovy
1 vejce
sůl
pepř
1 hrst čerstvých bylinek
1 lžíce dijonské hořčice
5 vajec natvrdo
1/2 hrnku hladké mouky
1 vejce na obalování
3/4 hrnku strouhanky
1/4
olej
2 lžíce octa.


Postup:

1/ Nejprve uvařte vejce. Vložte je do vroucí vody s trochou soli a octa (budou se tak lépe loupat) a pro lehce tekoucí žloutek vařte 6,5 minuty. Poté je ihned vyndejte do mísy se studenou vodou a ledem a nechte asi deset minut vychladnout. Délku vaření můžete upravit podle toho, jak máte vajíčka rádi.

2/ Maso osolte, opepřete, smíchejte s vejcem, nasekanou petrželí a dijonskou hořčicí. Rozdělte na pět částí. Uvařená vajíčka oloupejte. Vajíčka lehce obalte v mouce, aby na nich maso lépe drželo, a každé do něj opatrně zabalte – navlhčenýma rukama si z masa vytvořte placičky, do kterých vajíčka zabalíte a okolo vajec pořádně uhladíte.

3/ Nyní karbanátky obalte v klasickém trojobalu: nejprve hladká mouka, poté vajíčko rozšlehané s trochou mléka a nakonec strouhanka.

4/ Pozvolna smažte v co nejmenším hrnci – měly by se vám do něj vejít všechny porce a olej by měl dosahovat skoro do poloviny karbanátků. Když jsou z obou stran zlatavé, nechte je chvilku okapat na papírové utěrce a podávejte s kyselou okurkou a bramborovou kaší


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy