REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí placičky na citronu



Ingredience:

500 g mletého kuřecího masa DZ Klatovy
2 lžíce strouhané citronové kůry
šťáva ze 2 citronů
2 čerstvé zelené chilli papričky zbavené semen a nakrájené nadrobno
1 vejce,
sůl
hrst čerstvé bazalky
olej


Postup:

1/ Citron omyjte teplou vodou a nastrouhejte na jemném struhadle. Všechny suroviny promíchejte. V pánvi rozehřejte tenkou vrstvu oleje.

2/ Rukama tvořte malé (asi 1 cm vysoké) placičky a ty na ne moc silném ohni opékejte z každé strany 3-5 minuty, aby maso uvnitř nebylo syrové a aby zvenku byly dozlatova.

3/ Hotové placičky osušte ubrouskem od přebytečného oleje. Jezte je teplé, pokapané citronem, posypané fleur de sel, ozdobené bazalkou a s vařeným bramborem.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy