REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italská polévka s masovými knedlíčky



Ingredience:

80 g kuřecího steaku mletého DZ Klatovy
2 plátky toustového chleba na přípravu strouhanky
3 lžíce parmezánu,
2 stroužky česneku
2 lžíce nasekané pažitky
1 velké vejce
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce másla.
2 lžíce panenského olivového oleje
2 stroužky česneku
1¼ litru kuřecího vývaru
1 větší mrkev
½ menšího celeru
hrst domácích nudlí nebo kupovaných polévkových těstovin
hrst baby špenátu
3 lžíce strouhaného parmazánu
čerstvá bazalka nebo petrželka na ozdobu


Postup:

1/ Namleté kuřecí maso smíchejte se strouhankou, nastrouhaným parmazánem, prolisovaným česnekem, pažitkou a vejcem. Osolte a opepřete a vytvarujte menší knedlíčky. Na mírném ohni rozehřejte v pánvi máslo a knedlíčky ze všech stran asi 3 minuty opékejte, poté odložte na talíř.

2/ Přímo v hrnci krátce osmahněte na oleji kostičky celeru, proužky mrkve a plátky česneku. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Pak do polévky vhoďte těstoviny a pár minut povařte. Asi 3 minuty před koncem vaření přidejte kuřecí knedlíčky. Odstavte, přimíchejte baby špenát a parmezán. Podle chuti dosolte a opepřete. Jezte posypané čerstvou bazalkou nebo petrželkou a nastrouhaným parmezánem


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy