Stálicí ve slavnostním menu je bramborový salát, ale každá rodina má svůj recept a často se<br /> liší od ostatních. Velkou zásluhu na tom mají právě tradice, které si odnáší každý ze své<br /> rodiny. Někde do salátu přidávali jablko, vařenou zeleninu, někteří si dělali vlastní majonézu<br /> a někdo rád do salátu přidával třeba uzeninu. Podstatné ale je, že si všichni chtějí pochutnat<br /> a docílit takové chuti, kterou znají z dětství. Pokud svůj rodinný recept ještě hledáte, tak<br /> můžete zkusit připravit osvědčený bramborový salát podle Drůbežářského závodu Klatovy, a<br /> kdo ví, třeba už vám zůstane?
Ingredience:
8 – 10 větších brambor
Kuřecí salám šunkový 400 g od Drůbežářského závodu Klatovy
6 ks vajec
5 ks mrkve
2 ks petržele
Půlka celeru
2ks velké cibule
5 ks sterilizované okurky
Hořčice plnotučná
1 majonéza (velká)
Pepř
Sůl
Postup:
1/ Brambory omyjte a vložte do hrnce. Zalijte vodou a vařte do měkka.
2/ Poté, co se brambory uvaří, je nechte vychladnout, a ještě teplé je oloupejte a nakrájejte
na kostičky.
3/Mezitím si oloupejte mrkev, petržel, celer a nakrájejte vše na kostičky. Vložte do hrnce a
nechte povařit.
4/ V menším hrnci si uvařte vejce. Nechte je vychladnout a poté krájejte také na kostičky.
5/ Připravte si cibuli a kuřecí salám šunkový od Drůbežářského závodu Klatovy a opět vše
nakrájejte na kostičky nebo na menší kousky.
6/ Do mísy si vložte všechny ingredience a zamíchejte je. Jako poslední přidejte vajíčko, aby
se mícháním neroztrhalo.
7/ Do připravené směsi přidejte pepř, trochu soli a hořčici. A nakonec přidejte majonézu.
Odkazy: