REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

Máte podzim spojený se sychravým počasím a zařazováním teplých svršků do šatníku? Zkuste si ho udělat příjemnější a vyzkoušejte hřejivé a chutné polévky. Získáte ztracenou energii a budete mít větší elán do podzimních aktivit. Inspirujte se recepty od Drůbežářského závodu Klatovy a poznejte kouzlo kuřecího vývaru s játrovými knedlíčky.


Ingredience:

Vývar:
400 g kuřecích křídel DZ Klatovy
200 g kořenové zeleniny asi půlka většího celeru
3 větší mrkve
2 petržele
1 cibule
snítky zelené petrželky
6 kuliček celého pepře
3 kuličky nového koření
sůl
hrst lístků baby špenátu

Knedlíčky:
250 g odblaněných kuřecích jater
250 g kuřecích prsou DZ Klatovy
175–200 g strouhanky
50 ml mléka
4 žloutky
majoránka
3 stroužky česneku
sůl
pepř


Postup:

Vývar:
1/ Kuřecí maso, polovinu celeru, dvě mrkve, jednu petržel, cibuli, petrželku a koření dejte do 1,5 litru studené vody, přiveďte k varu a nechte mírně probublávat asi 2 hodiny.

Knedlíčky:
2/ Kuřecí játra a prsíčka rozmixujte, přidejte strouhanku namočenou v mléce, osolte, opepřete, přidejte žloutky, petrželku, majoránku a prolisovaný česnek. Promíchejte a nechte asi hodinu v ledničce.

3/ Vývar proceďte, uvařenou zeleninu vyhoďte.
4/ Polévku vraťte zpět na plotýnku a přiveďte k varu.
5/ Čerstvou mrkev, celer a petržel pokrájejte na drobné kostičky a vhoďte do vývaru.
6/ Pomocí dvou lžiček tvarujte z játrové hmoty malé nočky a vařte je ve vývaru, dokud nevyplavou (cca 5 minut).
7/Polévku dochuťte solí a pepřem, přidejte lístky baby špenátu a podávejte


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy