REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí polévka s kukuřicí

Podzim láká na pestrobarevné přírodní krásy a tak se inspirujte a zařaďte více barev a chutí i do jídelníčku. Vyzkoušejte jednoduchý recept na kuřecí polévku s kukuřicí od Drůbežářského závodu Klatovy, která zahřeje a ještě zasytí.


Ingredience:

1 kuřecí prsní řízek DZ Klatovy
500 ml kuřecího vývaru ( z kuřecích čtvrtek DZ Klatovy)
400 g konzervované kukuřice,
2 brambory
2 jarní cibulky
nastrouhaný čerstvý zázvor
1 lžíce slunečnicového oleje
sůl
pepř
Postup přípravy ➡ Na oleji osmahněte jarní cibulku a zázvor. Zalijte vývarem, přidejte kuřecí maso, brambory nakrájené na kostičky a nechte na mírném ohni vařit. Jakmile kuře zbělá, přidejte kukuřici, polévku osolte, opepřete a a ještě 2 minuty povařte. A je hotovo


Postup:

1/ Na oleji osmahněte jarní cibulku a zázvor.
2/ Zalijte vývarem, přidejte nakrájené kuřecí maso, brambory nakrájené na kostičky a nechte na mírném ohni vařit.
3/ Jakmile kuře zbělá, přidejte kukuřici, polévku osolte, opepřete a a ještě 2 minuty povařte. je hotovo!


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy