REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bageta s kuřecí šunkou, ledovým salátem a sýrem

Sychravá rána, nízké teploty a náhodné odpolední sluníčko hlásí, že podzim už je tu. Dětem začala zase škola, kroužky a jiné aktivity, a tak je potřeba jim na náročný program přichystat vydatnou svačinu, která jim dodá energii a zároveň je potěší. Správná svačina by měla být složená z kvalitních a čerstvých surovin, ideálně takových, které patří do oblíbených samotného strávníka. Rozhodně by neměla chybět čerstvá zelenina, ovoce, oblíbené pečivo, mléčné produkty nebo třeba kvalitní uzenina v podobě kuřecí šunky. Pokud už nevíte, jak připravit lahodné a originální občerstvení, tak se inspirujte receptem od Drůbežářského závodu Klatovy. Děti jistě ocení chutné provedení, a ještě získají energii na náročné výkony ve škole nebo na kroužcích. <br />


Ingredience:

1x balení Kuřecí šunky prsní zauzené krájené od Drůbežářského závodu Klatovy
2x střední bageta
4x plátek sýra
8x list ledového salátu
1x okurka hadovka
2x rajče
Žervé
1x svazek pažitky


Postup:

1/ Bagetu si podélně rozkrojíme.
2/ Na pracovní plochu si připravíme zeleninu a žervé. Pažitku nadrobno nakrájíme a smícháme s žervé. Okurku a rajčata pokrájíme na kolečka a necháme stranou.
3/ Spodní stranu bagety pomažeme připravenou pomazánkou.
4/ Poté na pomazánku vrstvíme ledový salát, dva plátky sýra, na kolečka nakrájenou okurku, kuřecí šunku, na kolečka nakrájená rajčata a ledový salát.
5/ Stejný postup provedeme i u druhé bagety.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy