REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vyzkoušejte mechový dort ze špaldové mouky Babiččina volba

Víte, že není špalda jako špalda? Špaldové mouky Babiččina volba jsou speciálně vyrobeny z těch nejkvalitnějších zrn a díky výsledkům testování víme, co mouky skutečně obsahují. Naměřený obsah pšenice špaldy ve speciální špaldové hladké i celozrnné mouce byl vyčíslen na více než 95 %, takže se jedná o opravdové špaldové mouky, ze které můžete s klidným srdcem upéct tento jarní dezert.


Ingredience:

Recept:
Ingredience
• 300 g hladké dortové / špaldové mouky
• 125 g čerstvého baby špenátu
• 3 vejce
• 150 g cukru krupice
• 175 ml řepkového oleje vhodného k pečení
• 1 kypřicí prášek
• kůra z ½ bio citronu a 1 polévková lžíce citronové šťávy
Na krém:
• 400 g smetany ke šlehání (31%)
• 500 g mascarpone
• 120 g moučkového cukru
• 1 g mleté vanilky


Postup:

Vajíčka vyndejte z lednice alespoň 30 minut před přípravou těsta.
Začněte špenátovým korpusem: nejprve vyšlehejte vejce s cukrem do světlé nadýchané pěny, která je zárukou nadýchaného jemného korpusu. Mezitím v mixéru rozmixujte špenát a olej do hladké pasty. Nalijte špenátovou pastu do těsta a zapracujte. Nakonec zapracujte i špaldovou mouku a prášek do pečiva.
Dortovou formu o průměru 19 cm lehce vymažte máslem a důkladně vyložte pečicím papírem. Rozehřejte troubu na 170 °C. Pečte asi 45 minut a po upečení nechte zcela vychladnout.
Připravte si krém. Vyšlehejte smetanu s cukrem, poté přidejte vanilku a po lžících zapracujte mascarpone. Krém bude hladký a jemný. Korpus rozřízněte na třetiny, postupně skládejte a promazávejte vrstvou krému. Vrchní patro nadrobte na zbývající krém a utvořte mechový kopeček. Zdobte malinami nebo jiným drobným ovocem.


Odkazy:

Jiný zdroj

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy