REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rebarborový koláč s benefity špaldové mouky Babiččina volba a kokosového cukru

Aktuálně vrcholí sezóna oblíbené rebarbory, jejíž sběr je ideální od počátku května do konce června. Proto vám právě v tomto období přinášíme užitečný tip, jak ji kreativně využít v kuchyni. Rebarbora se v posledních letech totiž stala velmi oblíbenou přísadou do pečení, ale své místo má i ve slaných pokrmech. Své kořeny má v Anglii, avšak původně pochází z tibetské části Asie.


Ingredience:

Ingredience:
• 100 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
• 2 vejce
• 70 g kokosového cukru
• 70 g rozpuštěného mléka
• 200 g zakysané smetany
• 1 lžička prášku do pečiva
• 4 pruty zralé rebarbory

Na drobenku:
• 75 g másla
• 50 g špaldové mouky celozrnné
• 50 g mletých mandlí
• 75 g cukru z kokosových květů


Postup:

👵🏻 Očistěte rebarboru a oloupejte vrchní slupku. Nakrájejte na podobně velké kostky. Začnete zahřívat troubu na 175°C.

👵🏻 V míse smíchejte všechny suroviny na těsto a dejte stranou. Stačí smíchat vařečkou nebo stěrkou, těsto není potřeba šlehat.

👵🏻 Také si připravte drobenku klasickým způsobem.

👵🏻 Vymažte formu (my používáme nepřilnavý vyšší plech 30 x 30 cm, tedy bez vymazávání).

👵🏻 Do formy stáhněte těsto, poklaďte rovnoměrně rebarborou a zasypte drobenkou.

👵🏻 Pečte 40 minut. Podle velikosti formy se může doba pečení lehce měnit.


Odkazy:

Jiný zdroj

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy