REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kefty z kuřecího mletého masa

Bulharská kuchyně je všeobecně brána za jednu z nejzdravějších kuchyní v Evropě. Ve srovnání s naší<br /> kuchyní je lehčí, lépe vyvážená a zdravější, a to díky větší spotřebě zeleniny, větším výběrem a rozličnou úpravou. K přípravě pokrmů se používá zejména lehčích a libovějších druhů masa, nejžádanější jde zde maso jehněčí, skopové, telecí a pak kuře a ryby. Typickou úpravou masa je pečení masa na rožni nebo na grilu. Grilují se například známé kefty, pikantní šišky z hovězího mletého masa, kebab, kousky jehněčího nebo skopového masa. Všechny pokrmy se poté bohatě servírují se zeleninou. Téměř do všech pokrmů se přidává tradiční bulharské koření čubrica (u nás známé jako saturejka).


Ingredience:

500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého
od Drůbežářského závodu Klatovy
3 cibule
Sůl
1 lžíce koření čubrica
1 – 2 lžičky drceného pepře
2 lžíce nadrobno nasekané petrželky
Olej


Postup:

1/ V míse smíchejte kuřecí mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku. Vše
důkladně promíchejte, osolte, opepřete a přidejte čubricu.

2/ Rozpalte gril. Ze směsi udělejte nejdříve kuličku, kterou následně vytvarujte v malou placičku.
Potřete olejem a dejte na gril.

3/ Hotové kefty podávejte s grilovanou zeleninou nebo se salátem.


Doporučení:

Tip: Použijte koření čubrica i na oblíbenou grilovanou zeleninu


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy