REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí souvlaki

Za omamnou vůní a lahodnou chutí řeckých pokrmů nemusíte daleko cestovat a snadno si je<br /> připravíte i doma. Řecká kuchyně je velmi pestrá a pracuje hlavně s čerstvými surovinami. Mezi<br /> typická jídla patří musaka, gyros, tzatziki nebo oblíbené souvlaki. Souvlaki jsou malé kousky masa,<br /> většinou vepřového nebo kuřecího, které se nejčastěji podávají opečené jako špíz.


Ingredience:

500 g kuřecích prsou od Drůbežářského
závodu Klatovy
4 lžíce citronové šťávy
2 lžíce červeného vinného octu
2 stroužky česneku
2 lžičky oregana
1 lžička tymiánu
Sůl
Pepř


Postup:

1/ Nejdříve si připravte marinádu. Smíchejte v míse bylinky, citronovou šťávu a červený vinný ocet.
Přidejte rozdrcené stroužky česneku a osolte a opepřete.

2/ Maso nakrájejte na plátky a pak ještě na menší kousky. Poté vložte do mísy s marinádou a nechte
minimálně 6 hodin odležet v lednici.

3/ Marinované maso napíchejte na špejle a připravte špízy na gril.

4/ Na grilu pravidelně otáčejte. Hotové špízy podávejte s tzatziki nebo se salátem.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy