REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nízkokalorické fettuccine s omáčkou z pražených vlašských ořechů a gorgonzolou

Milovníci ořechových jídel zbystřete! Krémová omáčka z vlašských ořechů s jemně nasládlou chutí gorgonzoly uspokojí kdejaký mlsný jazýček. Jejím hlavním tajemstvím je dokonalé upražení ořechů - tedy ani málo, ani moc. Pražením ořechy získají ještě lepší chuť a neodolatelné kouřové aroma. Provoní celý byt a navíc ztratí svou typickou hořkost. Lahodnou omáčkou pak obalíte nízkokalorické fettuccine a můžete servírovat.


Ingredience:

1 balení konjakových Slim Pasta fettuccine v BIO nálevu
250 ml polotučného mléka nebo 12% smetany na vaření
200g ořechů – na omáčku a posypání
150g gorgonzoly
sůl a pepř na dochucení


Postup:

Čistou pánev rozpalte a přidejte 150g vlašských ořechů. Na mírném ohni je pražte 10-15 minut. Dosáhnete tak lepší chuti, aniž byste přišli o živiny, které ořechy ukrývají. Po vychladnutí je rozdrťte v mixéru na jemný prášek. V kastrůlku zahřejte mléko nebo smetanu, vmíchejte ořechovou drť a přidejte gorgonzolu, dokud se nerozpustí. V případě potřeby ještě mírně osolte. Poté vyjměte z obalu fettuccine, několikrát opláchněte pod studenou tekoucí vodou a vmíchejte do sýrovo – ořechové máčky. Těstoviny se pěkně obalí nasáknou ořechovou chuť. Naservírujte na talíř, posypte zbytkem nasekaných ořechů a pro zvýraznění chuti případně trochou rozmarýnu.


Odkazy:
https://www.slimpasta.cz/recepty/fettuccine-s-omackou-z-prazenych-vlasskych-orechu-a-gorgonzolou/

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy