REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nízkokalorické fettuccine s makovou omáčkou a ořechy

Omáčky jsou v naší kuchyni bezpochyby oblíbenou záležitostí. Pokud rádi mlsáte, na jazyku se rozplývající makovou omáčku si zamilujete. Mák je navíc bohatým zdrojem vitamínů a minerálů a obsahuje až dvanáctkrát více vápníku než mléko. Maková omáčka se často podává k dukátovým buchtičkám, kynutým knedlíkům či vdolkům. My pro vás máme zdravější variantu, kde cukr nehraje hlavní roli. V kombinaci s konjakovými fettucine totiž hravě vykouzlíte nízkokalorickou pochoutku, kterou si můžete vychutnat bez výčitek.<br />


Ingredience:

2x balení konjakových fettuccine Slim Pasta v nálevu
150 g mletého máku
0,5 – 0,75 l polotučného mléka
1x lžíce čekankového sirupu / medu
1x lžíce strouhaného perníku pro zahuštění
špetka skořice
špetka citrónové kůry
hrst nasekaných vlašských ořechů
hrst rozinek


Postup:

Do kastrůlku nalijte mléko a chvíli ho prohřívejte. Přidejte namletý mák a na mírném ohni stále míchejte, ať se nepřipálí. Omáčka začne postupně houstnout. Po chvíli oslaďte špetkou skořice a čekankovým sirupem a přidejte citrónovou kůru.
Připravte si fettuccine Slim Pasta v nálevu. Vyjměte je z obalu, vylijte nálev a pod tekoucí vodou je několikrát důkladně propláchněte. Zbavíte je tak typického konajkového aroma. Poté je přidejte do makové omáčky a vše pár minut důkladně prohřívejte. Fettuccine s makovou omáčkou servírujte do hlubších mističek a na závěr posypejte nasekanými vlašskými ořechy.


Doporučení:

TIP: pokud se vám omáčka zdá řídká, zahustěte ji trochou strouhaného perníku. Pokud jste milovníci rozinek, i ty se skvěle do máčky hodí.<br />


Odkazy:
https://www.slimpasta.cz/recepty/fettuccine-s-makovou-omackou-a-vlasskymi-orechy/

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy