REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocné cupcakes

Všichni víme, že jahody, maliny a borůvky chutnají skvěle samotné, ale parádu přitom udělají i v lehkých letních dezertech. Využijte čerstvé ovoce a připravte třeba nadýchané letní cupcakes.


Ingredience:

Na těsto:

6 žloutků
100 g moučkového cukru
200 ml 33% smetany
60 g másla
1 Vanilkový cukr Vitana
1 lžička pomerančové kůry Vitana
½ lžičky kypřicího prášku do pečiva Vitana
100 g polohrubé mouky
80 g hladké mouky
200 g čerstvých malin a ostružin

Na malinový krém:

250 g mascarpone
130 g malinového Extra džemu Hamé
250 ml 33% smetany


Postup:

V misce vyšleháme žloutky, moučkový cukr, pomerančovou kůru a změklé máslo. V druhé míse vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem do tuhého krému. Šlehačku zlehka zamícháme do vyšlehaného másla a nakonec zapracujeme směs mouky a kypřicího prášku. Do hotového těsta zamícháme omyté ovoce (maliny, ostružiny, borůvky). Těsto lžící dávkujeme do papírových košíčků do 2/3 výšky košíčku. Pečeme na 170 °C 25 minut. Pokud si nebudeme jisti, že jsou muffiny upečené, píchneme špejlí do středu muffinu. Když bude špejle suchá, je muffin upečený.  
Na krém vyšleháme smetanu s mascarpone a džem do tuhého krému. Zdobíme čerstvým ovocem.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy