REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Panna cotta s jahodami

Pokud nemáte během horkých letních dnů náladu na klasické moučníky, zkuste si připravit odlehčené, osvěžující dezerty za pomoci želatiny či agaru. Agar je navíc rostlinného původu, je tedy vhodný i pro vegetariány a vegany. Obě tyto želírovací přísady jsou jednoduché na přípravu a vykouzlíte díky nim jemné želé bez hrudek. Pokud chcete, můžete ozvláštnit chuť ovocnou šťávou, sirupem či kapkou alkoholu.


Ingredience:

250 ml smetany
70 g cukru krupice
1 ks Vanilkového cukru Vitana
1 ks Želatiny Vitana
1 ks Agaru Vitana
Jahody


Postup:

Smetanu a cukr převaříme. Odstavíme a necháme vychladnout na 80 °C. Sypkou želatinu zalijeme horkou smetanou a mícháme do úplného rozpuštění. Po částečném vychladnutí nalijte do skleniček. Vychladíme a podáváme s jahodami povařenými s agarem v poměru dle preference hustoty.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy