REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krevety v tomatové omáčce s nízkokalorickými nudlemi

Máte rádi mořské plody na talíři? V našich podmínkách jsou brány spíše jako občasné a chuťově zajímavé zpestření jídelníčku. Konkrétně krevety jsou v kuchyni velmi oblíbení korýši. Obsahují minimum tuků a jsou bohatým zdrojem proteinů i minerálních látek, zejména jódu. V kombinaci s rajčaty z nich snadno vykouzlíte velmi lehký oběd, který vás díky přidaným konjakovým nudlím také perfektně zasytí.


Ingredience:

1x balení Slim Pasta nudle bez nálevu
½ pytlíku mražených vyloupaných krevet
6 ks menších rajčat
4 lžíce rajského protlaku
1x lžíce másla
1x stroužek česneku
1x menší cibule
nasekaná hladkolistá petržel
čerstvě namletý pepř
sůl


Postup:

Zmrzlé krevety vyjměte z pytlíku a nechte je chvíli v pokojové teplotě rozmrznout. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte nasekanou cibuli, česnek a vše společně chvíli restujte. Mezitím spařte rajčata vařící vodou, oloupejte je a nakrájejte na kostičky. Vhoďte je na pánev k orestované cibuli a česneku, přidejte rajský protlak a nechte vše společně dusit pod pokličkou asi 5 minut. Do omáčky vsypte omyté krevety a nechte pár minut povařit. Na závěr vyjměte Slim Pasta nudle z obalu, přidejte k hotové směsi, promíchejte, dochuťte solí, pepřem, posypte nasekanou petrželí a můžete servírovat.


Doporučení:

Tip: pokud se chcete blýsknout před návštěvou, nastrouhejte do omáčky trochu limetkové kůry, která jídlu dodá příjemnou a svěží vůni.<br />
<br />


Odkazy:
https://www.slimpasta.cz/recepty/krevety-v-tomatove-omacce-s-konjakovymi-nudlemi/

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy