REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cheesecake do skleničky

Sezóna lesního ovoce je v plném proudu a byla by škoda ji maximálně nevyužít. Všichni víme, že jahody, maliny a borůvky chutnají skvěle samotné, ale parádu přitom udělají i v lehkých letních dezertech. Pokud nechcete během parných dní rozpékat troubu, můžete si zkusit vykouzlit třeba nepečený cheesecake do skleničky.


Ingredience:

200 g čerstvých jahod 
20 g Citronového cukru s citronovou kůrou Vitana
1 Vanilkový cukr Vitana
Šťáva z ½ citronu 
70 g máslových sušenek 
90 g rozpuštěného másla 
250 g mascarpone nebo jiného smetanového sýra 
½ plechovky neochuceného zahuštěného kondenzovaného mléka
½ čajové lžičky vanilkového aroma


Postup:

Začneme tím, že si omyjeme jahody a odkrojíme stopky. Jahody nakrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme citronový cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu a necháme 15 minut odležet, až začnou jahody pouštět sladkou červenou šťávu. Jako další si připravíme sušenky. Rozdrtíme je v misce a smícháme je s rozpuštěným máslem, dokud nevznikne sypká, ale zároveň vláčná hmota. Jako poslední část si připravíme krém. Do mísy dáme mascarpone, zahuštěné kondenzované mléko a vanilkové aroma. Vše minutu rozmixujeme do středně husté hmoty. Skleničky začneme plnit tak, že na dno přijde krém, na něj rozdrcené sušenky a nakonec jahody. Opakujeme ještě jednou, takže nám ve skleničce vznikne šest vrstev. Dáme alespoň na hodinu do ledničky. Takovéto množství vystačí do 5–6 malých skleniček (cca 150ml)


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy